Γκάγκα : Ξεκινά η κατ΄οίκον διάθεση των αντιικών χαπιών

Ξεκινάει την ερχόμενη εβδομάδα η διάθεση των αντιικών χαπιών κατά της COVID-19 , που θα γίνεται με παράδοση κατ’ οίκον, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Η κα. Γκάγκα εξήγησε, πως θα είναι για τους άνω των 18 ετών που έχουν προβλήματα υγείας και βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό μέσω rapid test ή PCR. Μπορεί μέσα σε μια ειδική πλατφόρμα ο γιατρός τους να το δηλώσει και μετά ο ΕΟΠΥΥ θα τους ειδοποιήσει για το σχετικό ραντεβού στο σπίτι τους.

«Θεωρούμε ότι θα είναι πολύ σημαντικό για τους συμπολίτες μας και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θα είναι χωρίς ταλαιπωρία για πολίτες, που είναι άρρωστοι, που μπορεί να μεταδίδουν τη νόσο», τόνισε.

Θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας 

Αναφορικά με την επιδημιολογική εικόνα, σημείωσε ότι εξακολουθούμε να έχουμε πολλά κρούσματα κάθε μέρα. Θα πρέπει να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα, τη μάσκα.

Ξεκινά ήδη μια χαλάρωση των μέτρων αλλά εξακολουθούμε να μην έχουμε όρθια διασκέδαση,  επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Η ίδια αποκάλυψε, πως έχουν αυξηθεί στην Ελλάδα οι θάνατοι λόγω της παραλλαγής  Όμικρον, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απαντήσει για το πόσοι θάνατοι σχετίζονται με την Όμικρον.

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης: Επιστρέφει η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση

ΕΙΝΑΠ: Στέλνουν 16 ειδικευόμενους παιδιάτρους 3 νοσοκομείων στο εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας

ΠΙΣ: Συνταγογράφηση ανασφάλιστων και από ιδιώτες γιατρούς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.