Στις 150.000 τα ενεργά κρούσματα – Μείωση στους σκληρούς δείκτες

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας, ανέρχονται σε 150.000 και σταθερά υψηλά παραμένουν οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι, τόνισε η καθηγήτρια παιδιατρικής- λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας στη χώρα, η ίδια  επισήμανε ότι «έχει επικρατήσει η Όμικρον» και βλέπουμε το τελευταίο διάστημα μια μείωση της τάξεως του 12% στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία, «χθες ήταν κάτω από 400 ασθενείς σε όλη την επικράτεια».

Ενεργά κρούσματα και αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες 

Μίλησε και για ήπια αποκλιμάκωση στον αριθμό των διασωληνωμένων, ενώ ο κυλιόμενος μέσος όρος στους θανάτους είναι 96 νεκροί κάθε μέρα.

Προβλέπεται αποκλιμάκωση και των «σκληρών δεικτών τις προσεχείς εβδομάδες», είπε η κα. Παπαευαγγέλου, τονίζοντας ότι ο αριθμός αυτός θα κυμανθεί ανάμεσα στους 550 με 600.

Επανέλαβε ακόμα την ανάγκη, να κάνουν οι πολίτες την τρίτη δόση εφόσον έχουν περάσει τρεις μήνες μετά τη δεύτερη.

«Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει, φαίνεται ότι περνάμε σε μία φάση σταθεροποίησης », υπογράμμισε.

Μαγιορκίνης: Μείωση κρουσμάτων και θανάτων

Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε πως την τελευταία εβδομάδα υπήρξε μείωση κατά 5% στα κρούσματα  και κατά 6% των θανάτων. Οι νέες εισαγωγές μειώθηκαν κατά 15%.

Τους επόμενους μήνες θα περάσουμε αργά στο “μετα-πανδημικό στάδιο” ενώ κάλεσε τους πιο ηλικιωμένους να κάνουν τις αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου. «Το εμβόλιο είναι θέμα ζωής και θανάτου», κατέληξε ο κ. Μαγιορκίνης.

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης: Επιστρέφει η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση

Γκάγκα : Ξεκινά η κατ΄οίκον διάθεση των αντιικών χαπιών

Ποια ομάδα ασθενών δεν προστατεύεται επαρκώς από την Όμικρον, μετά την 3η δόση εμβολίου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.