ΕΙΝΑΠ: Στέλνουν 16 ειδικευόμενους παιδιάτρους 3 νοσοκομείων στο εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας

«Μετά την μετατροπή του Παίδων Πεντέλης σε εμβολιαστικό κέντρο, η κυβέρνηση προχωρά στην μετακίνηση παιδιάτρων για τη στελέχωση του Mega Εμβολιαστικού Προμηθέας», αναφέρει η ΕΙΝΑΠ τονίζοντας την έντονη αντίδρασή της στην απόφαση αυτή.

Συγκεκριμένα με έγγραφο της 1ης ΥΠΕ ανακοινώνεται η μετακίνηση 16 ειδικευόμενων παιδιάτρων από το Παίδων Αγία Σοφία, το Παίδων Αγλαΐα Κυριακού και το Αλεξάνδρα για διάστημα ενός μήνα για τη στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ

Η απόφαση αυτή μας βρίσκει αντίθετους και απαιτούμε την άμεση ανάκληση της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ η οποία απαιτεί:

• Να μη γίνει καμία μετακίνηση προσωπικού
• Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού για τη στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων.
• Το Παίδων Πεντέλης να επιστρέψει στο πρόγραμμα 24ωρων εφημεριών.

Η ΕΙΝΑΠ υπενθυμίζει ότι «οι ειδικευόμενοι γιατροί διορίζονται στα νοσοκομεία για να προσφέρουν και να εκπαιδεύονται, δεν έχουν υποχρέωση ούτε ευθύνη να εκτελούν ιατρικές πράξεις χωρίς την κάλυψη ειδικευμένου, εξουσιοδοτημένου γιατρού, δεν έχουν ούτε υποχρέωση ούτε ευθύνη να εκτελούν ιατρικές πράξεις εκτός του νοσοκομείου στο οποίο είναι διορισμένοι. Είναι εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου με σύμβαση ορισμένου χρόνου, δεν είναι αποσαφηνισμένο το καθεστώς αστικής του ευθύνης στο συγκεκριμένο έγγραφο της 1ης ΥΠΕ».

Η ΕΙΝΑΠ όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της καλύπτει τους ειδικευόμενους των τριών νοσοκομείων να μην μεταβούν στο Mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και να παραμείνουν στα νοσοκομεία τους.

Διαβάστε επίσης

Σαρηγιάννης: Πώς επηρέασε την επιδημία το «lockdown» του χιονιά – Η νέα πρόγνωση, η αύξηση των θανάτων

Το τέλος της πανδημίας πλησιάζει αλλά θα μάθουμε να ζούμε με τη COVID-19

Επιστήμονες στις ΗΠΑ αναγέννησαν τα κομμένα πόδια βατράχων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.