Πλεύρης: Επιστρέφει η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση

Την επαναφορά της μουσικής και την απελευθέρωση του ωραρίου στην εστίαση και τη διασκέδαση,  ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Όπως είπε, ο υπουργός, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία της πανδημίας αναφορικώς με τα κρούσματα και τη μείωση η οποία παρατηρείται τις τελευταίες εβδομάδες, την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η οποία παραμένει, αλλά υπάρχει μία ισορροπία μεταξύ εισιτηρίων και εξιτηρίων.

Επιπλέον, με  τα νέα δεδομένα που έχουμε για τη μετάλλαξη Όμικρον, όπου ο χρόνος νοσηλείας της και η νοσηρότητά της είναι μικρότερη από το χρόνο νοσηλείας και τη νοσηρότητα που είχαμε κατά τη μετάλλαξη Δέλτα, με εισήγηση της Επιτροπής των Εμπειρογνώμων αποφασίσαμε την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων ως ακολούθως:

Αναφορικώς με τη διασκέδαση και την εστίαση επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο. Παραμένει όμως ωστόσο η καθήμενη διασκέδαση.

Οσον αφορά στην πληρότητα γηπέδων και αθλητικών εγκαταστάσεων, αυτή παραμένει ως έχει, με πληρότητα  10% , αλλά το μέτρο θα επανεξεταστεί από την Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, την επόμενη εβδομάδα, σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Παράταση πιστοποιητικού 

Επίσης λόγω των καιρικών συνθηκών, καθώς πολλοί πολίτες ανέβαλαν τον εμβολιασμό τους, παρατείνεται η ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 7 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται πως, η χαλάρωση των περιορισμών, θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Διαβάστε επίσης 

Θετικός στον κορονοϊό ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Ποια ομάδα ασθενών δεν προστατεύεται επαρκώς από την Όμικρον, μετά την 3η δόση εμβολίου

ΠΙΣ: Συνταγογράφηση ανασφάλιστων και από ιδιώτες γιατρούς

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.