«Ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμεί να μη γίνουν τα 300 εμβόλια των παιδιών», απαντά ο Θάνος Πλεύρης

«Ο κ. Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως επιθυμούν λόγω της 24ωρης απεργίας να μη γίνουν ή να καθυστερήσουν τα άνω των 300 ραντεβού, που έχουν προγραμματιστεί για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών στο Παίδων Πεντέλης και τη μη λειτουργία κρίσιμων δομών εν μέσω πανδημίας» απαντά ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στη δήλωση του τομεάρχη υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού σχετικά με την αγωγή της κυβέρνησης για να κριθεί η απεργία ως παράνομη και καταχρηστική.

Τι απαντά ο Θάνος Πλεύρης στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ως Υπουργός Υγείας , αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης, οφείλω να διασφαλίσω τη δημόσια Υγεία και την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στο ΕΣΥ. Η προσφυγή στη δικαιοσύνη για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής είναι αυτονόητη για την προάσπιση της Υγείας των πολιτών».

Η δήλωση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ για τον Θάνο Πλεύρη

Νωρίτερα ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι η κατάθεση αγωγής είναι «πολιτική «σιδηράς πυγμής» εναντίον των γιατρών του «Παίδων Πεντέλης», που αντιδρούν στην αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη. Η προσφυγή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί η σημερινή 24ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική, συνιστά πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο».

Το θέμα του Παίδων Πεντέλης στην ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου

“Το Παίδων Πεντέλης λειτουργούσε και θα εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά. Θα γίνονται τα τακτικά ιατρεία, τα χειρουργεία, οι επισκέψεις, θα λειτουργεί κανονικά, είπε ο κυεβρνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και εξήγησε: «Επειδή ταυτόχρονα θα λειτουργήσει εκεί ένα mega εμβολιαστικό κέντρο για τις επόμενες 3 έως 4 εβδομάδες με 10 εμβολιαστικές γραμμές, δύο εφημερίες την εβδομάδα που γίνονταν εκεί δεν θα γίνονται για τις επόμενες τρεις έως τέσσερις εβδομάδες και θα υποστηρίζονται από άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία. Αυτό είναι η ιστορία με το νοσοκομείο Παίδων. Από κει και πέρα η κυβέρνηση δια του υπουργού Υγείας ζήτησε σήμερα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των γιατρών εκεί, η οποία θα παρεμποδίσει, εάν εξελιχθεί, τον εμβολιασμό και την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και αναμένουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Διαβάστε επίσης

Πασίγνωστη ηθοποιός ξεσπά και συγκρίνει τα πρωτόκολλα των σχολείων με το Squid Game – «Κάθε μέρα λιγότεροι»

Οι τρεις ρωγμές στο τείχος ανοσίας

Nutri-score: Η βαθμολογία των τυποποιημένων τροφίμων, τα πάραδοξα και οι αδικίες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.