Αγωγή του Θ. Πλεύρη για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία στο Παίδων Πεντέλης

Αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης προκειμένου να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης προχωρούν σε 24ωρη απεργία αντιδρώντας στη μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο και την κατάργηση των βραδινών εφημεριών για 6 εβδομάδες. Λόγω της απεργίας έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στον προγραμματισμό των εμβολιασμών των παιδιών.

Παράνομη και καταχρηστική

Από το υπουργείο Υγείας έγινε γνωστό «σχετικά με την κήρυξη 24ωρης απεργίας εν μέσω πανδημίας από ιατρούς στο Παίδων Πεντέλης ότι με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας ως παράνομη και καταχρηστική προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Έτσι στις 10.30 το πρωί κατατέθηκε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας».

Η απάντηση της ΟΕΝΓΕ

Μόλις ανακοινώθηκε η κατάθεση αγωγής από τον υπουργό Υγείας η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Ο υπουργός Υγείας κατέθεσε αγωγή για να κηρύξει την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης ενάντια στο κλείσιμο της εφημερίας, παράνομη και καταχρηστική.
Μόνο οργή προκαλεί η επίκληση από την κυβέρνηση και του υπουργείου της προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεν έχουν δικαίωμα να την επικαλούνται αυτοί που παίζουν στα ζάρια την υγεία και τη ζωή μας καθημερινά, που δε διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών αναστέλλοντας την 24ωρη εφημερία ενός νοσοκομείου που από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα έχει εξετάσει πάνω από 11.000 παιδιά, από τα οποία 750 Covid θετικά, και έχει νοσηλεύσει μόνο στην Παιδιατρική Κλινική πάνω από 1.300 παιδιά.
Η επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση δείχνει ότι μας φοβούνται. Στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απαντάμε με δυνάμωμα των αγώνων μας».

Διαβάστε επίσης

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης προς υπ. Υγείας για επιστράτευση: «Δεν απευθύνεστε σε τουρίστες»

Πώς θα βρείτε τους γιατρούς της γειτονιάς σε Αθήνα και Πειραιά για την αντιμετώπιση κρούσματος κορωνοϊού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.