Απεργία στο Παίδων Πεντέλης: ΣΥΡΙΖΑ και ΟΕΝΓΕ κατά του Θάνου Πλεύρη – Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Κύμα αντιδράσεων προκαλεί η απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη να καταθέσει αγωγή προκειμένου να χαρακτηριστεί παράνομη και καταχρηστική η σημερινή 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν γιατροί και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης με αποτέλεσμα να ακυρώνονται εμβολιασμοί παιδιών έναντι της COVID-19.

Το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο κήρυξε την απεργία αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να μετατραπεί το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης σε mega εμβολιαστικό κέντρο για τα παιδιά και να εξαιρεθεί από τις 2 βραδινές εφημερίες για 6 εβδομάδες.

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για το Παίδων Πεντέλης

“Το Παίδων Πεντέλης λειτουργούσε και θα εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά. Θα γίνονται τα τακτικά ιατρεία, τα χειρουργεία, οι επισκέψεις, θα λειτουργεί κανονικά. Επειδή ταυτόχρονα θα λειτουργήσει εκεί ένα mega εμβολιαστικό κέντρο για τις επόμενες 3 έως 4 εβδομάδες με 10 εμβολιαστικές γραμμές, δύο εφημερίες την εβδομάδα που γίνονταν εκεί δεν θα γίνονται για τις επόμενες τρεις έως τέσσερις εβδομάδες και θα υποστηρίζονται από άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία. Αυτό είναι η ιστορία με το νοσοκομείο Παίδων.

Από κει και πέρα η κυβέρνηση δια του υπουργού Υγείας ζήτησε σήμερα να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των γιατρών εκεί, η οποία θα παρεμποδίσει, εάν εξελιχθεί, τον εμβολιασμό και την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και αναμένουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στο ζήτημα που έχει ανακύψει με το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

Η δήλωση Ανδρέα Ξανθού για την απεργία στο Παίδων Πεντέλης και την αγωγή Πλεύρη

Ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός δήλωσε σχετικά με τη δικαστική προσφυγή Πλεύρη κατά της απεργίας των γιατρών του «Παίδων Πεντέλης»:

«Την ώρα της εξελισσόμενης υγειονομικής τραγωδίας στη χώρα και της κυβερνητικής πανωλεθρίας στον έλεγχο της πανδημίας, ο Υπουργός Υγείας κ. Πλεύρης αποφάσισε να ακολουθήσει την προσφιλή στον ίδιο – λόγω του ακροδεξιού του παρελθόντος – πολιτική «σιδηράς πυγμής» εναντίον των γιατρών του «Παίδων Πεντέλης», που αντιδρούν στην αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου και διεκδικούν να συνεχίσουν να προσφέρουν στη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη. Η προσφυγή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών για να κηρυχθεί η σημερινή 24ωρη απεργία παράνομη και καταχρηστική, συνιστά πρωτοφανή αντιδημοκρατικό και αυταρχικό κατήφορο που προκαλεί και προσβάλλει τους ανθρώπους του ΕΣΥ και όλη την κοινωνία.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτή την αθλιότητα. Αλλιώς … «ο εξευτελισμός της θα γίνει τέλειος!».

Η αντίδραση της ΟΕΝΓΕ για την αγωγή για την απεργία στο Παίδων Πεντέλης

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν έχει πάτο. Ο υπουργός Υγείας κατέθεσε αγωγή για να κηρύξει την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης ενάντια στο κλείσιμο της εφημερίας, παράνομη και καταχρηστική.
Μόνο οργή προκαλεί η επίκληση από την κυβέρνηση και του υπουργείου της προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεν έχουν δικαίωμα να την επικαλούνται αυτοί που παίζουν στα ζάρια την υγεία και τη ζωή μας καθημερινά, που δε διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών αναστέλλοντας την 24ωρη εφημερία ενός νοσοκομείου που από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα έχει εξετάσει πάνω από 11.000 παιδιά, από τα οποία 750 Covid θετικά, και έχει νοσηλεύσει μόνο στην Παιδιατρική Κλινική πάνω από 1.300 παιδιά.
Η επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση δείχνει ότι μας φοβούνται. Στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απαντάμε με δυνάμωμα των αγώνων μας».

Διαβάστε επίσης

Πασίγνωστη ηθοποιός ξεσπά και συγκρίνει τα πρωτόκολλα των σχολείων με το Squid Game – «Κάθε μέρα λιγότεροι»

Αγωγή του Θ. Πλεύρη για να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία στο Παίδων Πεντέλης

Πώς θα βρείτε τους γιατρούς της γειτονιάς σε Αθήνα και Πειραιά για την αντιμετώπιση κρούσματος κορωνοϊού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.