Νέα μέτρα: Τέλος η μουσική στην εστίαση- Στις 02:00 κλείνει εστίαση και ψυχαγωγία την παραμονή Πρωτοχρονιάς 

Νέα μέτρα, προκειμένου να αναχαιτιστεί η πορεία της πανδημίας και ειδικότερα η μεγάλη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον που πλέον κυριαρχεί στην κοινότητα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα, μετά από ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου στις 06.00 ισχύουν τα εξής μέτρα :

Ωράριο λειτουργίας σε εστίαση μέχρι τις 12 – Πρωτοχρονιά μέχρι τις 2

Μόνο καθήμενοι στα μαγαζιά

Απαγόρευση μουσικής

Έως 6 άτομα ανά τραπέζι

Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σουπερμάρκετ, στα μέσα μεταφοράς και στο προσωπικό της εστίασης αλλά και όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

Τηλεργασία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Θα είναι ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρόνιων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

Σημειώνεται πως, μέσα στις απαγορεύσεις, είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά της διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Σελφ τεστ πριν το ρεβεγιόν 

Σε ότι αφορά τις οικογενειακές μαζώξεις για το ρεβεγιόν γίνεται ισχυρή σύσταση να κάνουν όλοι τεστ πριν καθίσουν στο γιορτινό τραπέζι.

Τα δεδομένα μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την πορεία της πανδημίας, αλλά δεν μας οδηγεί σε κανέναν εφησυχασμό, υπογράμμισε ο κ. Πλεύρης και απηύθυνε έκκληση, όποιος έχει το παραμικρό σύμπτωμα ή έχει εκτεθεί σε χώρους με μεγάλο συγχρωτισμό, να συμπεριφέρεται ως φορέας.

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, ομόφωνα καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς όπως ανέφερε, ο υπουργός Υγείας, υπάρχει αισιοδοξία πως η ισχυρή εμβολιαστική κάλυψη συνδέεται με την ήπια νόσηση από την παραλλαγή Όμικρον.

Αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε και το ΕΣΥ σε υψηλό βαθμό παροχής υπηρεσιών, είπε καταλήγοντας, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

 

Διαβάστε επίσης

Από 25.000 έως 30.000 τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα

Η Όμικρον αλλάζει τα πρωτόκολλα στα σχολεία – Λιγότερα κρούσματα αναμένονται σήμερα

Αυτοί οι γάμοι καταλήγουν συνήθως σε διαζύγιο τα τρία πρώτα χρόνια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.