Από 25.000 έως 30.000 τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα

Από 25.000 έως 30.000 θα κυμανθούν σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού λόγω της Όμικρον.

Το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων που εκτιμούν οι επιστήμονες ότι θα έχουμε σήμερα οφείλεται στην παραλλαγή Όμικρον σε ποσοστό 70% η οποία σαρώνει τη χώρα και κυρίως την Αττική.

Με βάση τις πρωινές εκτιμήσεις στον ΕΟΔΥ, αναμένεται ο αριθμός των κρουσμάτων να ξεπεράσει και τις 25.000 κρούσματα και να φτάσει ακόμη και τις 30.000.

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων που θα επικαιροποιήσει τα μέτρα τα οποία θα ισχύουν τελικά από αύριο Πέμπτη και όχι από τις 3 Ιανουραίου, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 3 το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Την ίδια ώρα ραγδαία αύξηση της διασποράς του SARS-CoV-2 στην κοινότητα της Θεσσαλονίκης καταδεικνύουν οι αναλύσεις της Ομάδας Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ στα αστικά απόβλητα της πόλης, σε ό,τι αφορά τον ρυθμό πολλαπλασιασμού του ιικού φορτίου του στελέχους Όμικρον.

Συνολικά, μέσα σε 8 ημέρες, το φορτίο της Όμικρον δεκατετραπλασιάστηκε και αυτή τη στιγμή φαίνεται πως διπλασιάζεται ανά δύο μέρες, στοιχείο που υποδηλώνει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη. Ήδη, από την ημερομηνία που εντοπίστηκε η παραλλαγή Όμικρον στα λύματα, το συνολικό ιικό φορτίο τους έχει αυξηθεί κατά 57%.

Διαβάστε επίσης

Φόβοι και αγωνία για την Όμικρον – Ο κίνδυνος πολύ υψηλός λέει ο ΠΟΥ

Οι πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού στα ασανσέρ των ξενοδοχείων

Αυτοί οι γάμοι καταλήγουν συνήθως σε διαζύγιο τα τρία πρώτα χρόνια

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.