Ο κίνδυνος της Όμικρον στην Αττική: Γιατροί και 300 κλίνες του ιδιωτικού τομέα στο ΕΣΥ

Ο κίνδυνος της Όμικρον στην Αττική έχει κινητοποιήσει το υπουργείο Υγείας το οποίο συνεννοήθηκε με τις ιδιωτικές κλινικές για τη διάθεση άλλων 300 κλινών για τις ανάγκες του ΕΣΥ, ενώ γιατροί του ιδιωτικού τομέα θα ενταχθούν στο ΕΣΥ από τον Ιανουάριο αν χρειαστεί.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1, μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, ο δειγματοληπτικός έλεγχος για την «Όμικρον» έδειχνε ότι τα κρούσματα της νέας παραλλαγής ήταν περίπου στο 8% του συνόλου των κρουσμάτων.

Η δυναμική της Όμικρον στην Αττική

«Αυτό το ποσοστό, το 8%, συνεχώς θα αυξάνεται. Η δυναμική της «Όμικρον» είναι πολύ μεγάλη, ειδικά για την Αττική, όπου αυτή τη στιγμή εκτιμούμε ότι είμαστε σε αρκετά υψηλότερο ποσοστό. Η δυναμική είναι μέσα στις επόμενες 15 μέρες να είναι κυρίαρχη η «Όμικρον» στη χώρα μας», ανέφερε ο υπουργός.

«Στην Αθήνα ειδικά, που βλέπουμε τη μεγάλη αύξηση – συνέχισε ο κ. Θ. Πλεύρης – ήρθαμε σε συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να έχουμε 300 απλές κλίνες, όποτε τις χρειαστούμε. Τις ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα τις έχουμε στο σύνολο τους.

Επίσης, έχουμε έρθει σε επαφή με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε οι Κλινικές που δεν μπορούν να έχουν Covid περιστατικά να δώσουν τις ειδικότητες τις οποίες χρειαζόμαστε και ιατροί αυτών των ειδικοτήτων από τις Ιδιωτικές Κλινικές να ενταχθούν από τον Ιανουάριο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αθήνα.

Διαβάστε επίσης

Έναν χρόνο μετά τον πρώτο εμβολιασμό, η Όμικρον φέρνει “τσουνάμι” κρουσμάτων

Σεξουαλική ζωή στις γιορτές: Χρήσιμες συμβουλές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.