Η Ειρήνη Αγαπηδάκη στη θέση του Παναγιώτη Πρεζεράκου

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη είναι η νέα Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας στη θέση του Παναγιώτη Πρεζεράκου.

Τις νέες αλλαγές στις θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης ανακοίνωσε την Δευτέρα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη ήταν μέχρι σήμερα Ειδική Γραμματέας Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

Για την αλλαγή στο υπουργείο Υγείας, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι υπηρετεί τον σχεδιασμό των νέων δημόσιων πολιτικών υγείας και συγκεκριμένα το νέο ΕΣΥ με έμφαση στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, ενώ για τον μέχρι σήμερα γ.γ Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο επισημαίνεται ότι παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης για αξιοποίησή του σε άλλη δημόσια θέση.

Ποια είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Είναι Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακό στην «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου έλαβε και το διδακτορικό της δίπλωμα.

Είναι Λέκτορας Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητική συνεργάτιδα σε πολλά εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα στα αντικείμενα της πολιτικής δημόσιας υγείας, της προαγωγής ψυχικής υγείας και πρόληψης ψυχικών διαταραχών, καθώς και της πρόληψης των χρόνιων νοσημάτων.

Έχει δημοσιεύσει εργασίες της σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών εργασιών σε περισσότερα από 50 εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες.

Από τις 24/11/2019 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε την Ειρήνη Αγαπηδάκη, Εθνική Συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ενώ από σήμερα αναλαμβάνει τα καθήκοντα της στη δημόσια υγεία.

Διαβάστε επίσης

Θ. Πλεύρης: Αν χρειαστεί νέα μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά – Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Αττική

Οδηγίες προστασίας και μείωσης της διασποράς από το ΕΚΠΑ

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.