EMA για χάπι Pfizer κατά COVID-19 : Ναι στη χορήγησή του

Η αξιολόγηση της αντιικής θεραπείας της Pfizer για την αντιμετώπιση της COVID-19 δεν έχει ολοκληρωθεί, στο μεταξύ όμως οι χώρες-μέλη της ΕΕ μπορούν να ξεκινήσουν τη χορήγησή του, ανακοίνωσε την Πέμπτη, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Το χάπι προορίζεται για ασθενείς που κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρή COVID-19 αλλά δεν χρειάζονται υποστήριξη με οξυγόνο.

Η θεραπεία, διάρκειας πέντε ημερών, πρέπει να ξεκινά το ταχύτερο δυνατό μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων.

EMA για χάπι Pfizer κατά COVID-19 : Ναι στη χορήγησή του

«Η γνωμοδότηση του Οργανισμού μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των εθνικών συστάσεων για την πιθανή χρήση του φαρμάκου προτού χορηγηθεί άδεια κυκλοφορίας» ανέφερε ο ΕΜΑ σε ανακοίνωσή του.

O Οργανισμός, έχει ακολουθήσει την ίδια προσέγγιση για ορισμένα ενέσιμα προϊόντα αντισωμάτων καθώς και για το αντίστοχο χάπι της Merck τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι, η Pfizer έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του χαπιού. Οι ΗΠΑ έχουν ήδη εξασφαλίσει προμήθειες για 10 εκατομμύρια ασθενείς, ενώ οι διαπραγματεύσεις της εταιρείας με την ΕΕ συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης 

Μελέτη: Ποιος συνδυασμός εμβολίων προσφέρει μεγαλύτερη ανοσία

Παπαευαγγέλου: Ζούμε κάτω από τη σκιά της «Όμικρον»

Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους άνω των 50 ετών: Δεν είναι ένα, ακόμη, σενάριο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.