Χάπι Merck : Υπαρκτός ο κίνδυνος να επηρεάζει το DNA

Θεωρητικά υπαρκτός ο κίνδυνος το χάπι της Merck (στην Ελλάδα MSD) για την αντιμετώπιση της COVID-19 να επηρεάζει το DNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αμερικανική Φαρμακοβιομηχανία, αυτό θα μπορούσε να συμβεί λόγω του μηχανισμού δράσης του αντιικού φαρμάκου. Ωστόσο, σε πολύ μεγάλες δόσεις που χορήγησαν σε πειραματόζωα δεν φάνηκε να υπάρχει επίπτωση στο γενετικό υλικό. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι στο εργαστήριο σε νεκρά κύτταρα, σε καλλιέργειες, εάν αφήσεις το χάπι πολύ καιρό είναι πιθανό να μπει στο DNA.

«Αυτό θα μπορούσε να ισχύει θεωρητικά. Αλλά δεν φάνηκε τίποτα τέτοιο σε όλες τις κλινικές μελέτες που κάναμε σε ζωντανούς οργανισμούς. Στην Αγγλία το φάρμακο πήρε έγκριση. Ωστόσο, εκκρεμεί η έγκρισή του από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», όπως μας επεσήμαναν από την παρασκευάστρια εταιρεία.

Η δημοσίευση στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Nature πιθανόν να προέκυψε μετά τη δημόσια συζήτηση για το φάρμακο που διοργάνωσε ο FDA με ομάδα ειδικών, όπως είθισται να συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αντιικό χάπι τελικά μειώνει κατά 30% και όχι κατά 50% όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου, λόγω της λοίμωξης COVID-19.

Διαβάστε επίσης 

Lionel Picard – Sanofi: Ο διπλασιασμός των επενδύσεων στην Ελλάδα, τα νέα φάρμακα και η πρόκληση του clawback

Παραλλαγή Όμικρον: 8 στους 10 κάτω των 50 ετών, τι αναμένεται για τα Χριστούγεννα

Pfizer: Στο 70% η προστασία του εμβολίου για την Όμικρον- 90% αποτελεσματικό το χάπι κατά της COVID-19

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.