Ανοίγει στις 10 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 5- 11 ετών και από τις 15 του ίδιου μήνα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί.

Όπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εμβολιαστική πορεία της χώρας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στη χώρα μας θα φτάσουν τα εμβόλια στις 13 Δεκεμβριου και στις 15 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί.

Σε πρώτη φάση, οι εμβολιασμοί θα διενεργούνται σε 75 σημεία σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, στην Αττική οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών θα πραγματοποιούνται σε 5 εμβολιαστικά σημεία:

Παίδων Αγία Σοφία
Παίδων Πεντέλης
Ασκληπιείο Βούλας
Κέντρο Υγείας ”Αγία Σοφία” στον Πειραιά
Κέντρο Yγείας Περιστερίου

Μικρότερη δόση εμβολίου

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Σε αυτόν τον πληθυσμό, συνιστάται η δόση του εμβολίου να είναι μικρότερη από αυτή που χορηγείται σε άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω, σύμφωνα με τον ΕΜΑ. Όπως και στις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, το εμβόλιο θα χορηγείται σε δύο δόσεις, ανάμεσα στις οποίες θα μεσολαβεί διάστημα τριών εβδομάδων.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι το ποσοστό των εμβολιασμένων με μια δόση στον ενήλικο πληθυσμό ανέρχεται σε 77%, ενώ όσο αφορά στους πλήρως εμβολιασμένους, το ποσοστό στο σύνολο του πληθυσμού ανέρχεται σε 73%.

Πάνω από 15 εκατομμύρια εμβολιασμοί 

Σημείωσε μάλιστα πως, το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί η κινητικότητα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Μέσα στις τελευταίες 10 ημέρες έχουν κλειστεί 1 εκατομμύριο ραντεβού. Συνολικά, έχουν γίνει 15,14 εκατομμύρια εμβολιασμοί στη χώρα μας.

Στους άνω των 60, υπάρχουν 60.000 ραντεβού πρώτης δόσης. ο κ. Θεμιστοκλέους,  έκανε λόγο για ικανοποιητικό ρυθμό, όπως και στην αναμνηστική δόση, όπου στους άνω των 60 υπάρχουν πολύ καλά ποσοστά, που είναι πάνω από 70%. «Ευελπιστούμε ότι θα πλησιάσουμε σε πολύ υψηλούς αριθμούς στους άνω των 60» τόνισε καταλήγοντας ο κ.Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε επίσης 

Θεοδωρίδου : Η παραλλαγή Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα

Θεοδωρίδου : Η παραλλαγή Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα

Μάσκες κατά της COVID-19: Ποιες μειώνουν στο 1% την πιθανότητα μόλυνσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.