Θεοδωρίδου : Η παραλλαγή Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα

«Η παραλλαγή Όμικρον θα επικρατήσει της Δέλτα και σε λίγους μήνες περισσότερο από το μισό των κρουσμάτων θα οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον», τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια παιδιατρικής, Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα,  η παράλλαγη Όμικρον εμφανίζει «τρεις ως έξι φορές περισσότερες λοιμώξεις από ό,τι η Δέλτα στο ίδιο χρονικό διάστημα».

Σύμφωνα με την κα Θεοδωρίδου, η διασπορά της νέας μετάλλαξης, είναι ταχεία. Από 3.500 κρούσματα μέσα σε λίγες ημέρες ανέβηκε στις 8.500 σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Γιοχάνεσμπουργκ.

Εισήγηση Επιτροπής Εμβολιασμών 

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, επανεξέτασε προ τριημέρου τις συστάσεις χορήγησης της τρίτης δόσης και ομόφωνα γνωμοδότησε για τους 18 και άνω την αναμνηστική δόση στους τρεις μήνες, όπως και με προηγούμενη λοίμωξη.

Τα εμβόλια έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους, σημείωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών.  Προκαλεί παραγωγή των Β και Τ λεμφοκυττάρων τα οποία αποτελούν ασπίδα προστασίας κατά του κορωνίδων, ακόμη και όταν η προστασία των αντισωμάτων φθίνει.

Σε ότι αφορά την 3η δόση η κα Θεοδωρίδου, είπε ότι σε αυτό το πλαίσιο, αντιτάσσεται η τρίτη δόση, που παρέχει υψηλή προστασία. Η αναμνηστική δόση αυξάνει κατά 20 φορές το επίπεδο των εξουδετερωτικών αντισωμάτων.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με την εμφάνιση της Όμικρον, σε συνδυασμό με την διαφαινόμενη μεταβολή του κινδύνου μόλυνσης και την έναρξη του χειμώνα, επανεξέτασε προ τριημέρου, όπως ανακοινώθηκε τις συστάσεις χορήγησης της τρίτης δόσης και ομόφωνα γνωμοδότησε για τη χορήγησή της στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού με τις δύο δόσεις ή προηγηθείσα λοίμωξη.

Διαβάστε επίσης 

Κορονοϊός: 4.943 νέα κρούσματα, 116 θάνατοι, 714 διασωληνωμένοι

Θετικά στην παραλλαγή Όμικρον τα δύο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα

Κατά 53% μειώνει τα κρούσματα COVID-19 η χρήση μάσκας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.