Το χάπι της Merck μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου

Αισιόδοξα είναι τα νέα από το μέτωπο της επιστήμης στη μάχη κατά του κορονοίού. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας Merck (MSD στην Ευρώπη), το πειραματικό της χάπι κατά της COVID-19 μειώνει κατά 30% τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συνόλου των ασθενών που συμμετείχαν σε έρευνα προχωρημένης φάσης.

Η Merck, όπως μεταδίδει το Reuters, ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία για το φάρμακο molnupiravir, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Ridgeback Biotherapeutics, έχουν υποβληθεί στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων FDA εν όψει της συνεδρίασης της συμβουλευτικής επιτροπής των ειδικών την Τρίτη.

Επικαιροποιημένα στοιχεία

Η ενδιάμεση ανάλυση των στοιχείων τον περασμένο μήνα έδειξε ότι το 7,3% όσων έλαβαν το molnupiravir δύο φορές ημερησίως επί πέντε ημέρες νοσηλεύθηκε και κανείς δεν πέθανε 29 ημέρες μετά την αγωγή. Τα στοιχεία αυτά συγκρίνονται με τα αποτελέσματα της ομάδας των ασθενών που έλαβε placebo, στην οποία το 14,1% χρειάσθηκε νοσηλεία.

Στα επικαιροποιημένα στοιχεία, το 6,8% όσων έλαβαν molnupiravir νοσηλεύθηκε και ένα άτομο κατέληξε, ενώ στην ομάδα του placebo το ποσοστό νοσηλείας ανήλθε σε 9,7%.

Πηγή: reuters

Διαβάστε επίσης 

Η επιστροφή Καραθάνου και Μανιαδάκη στον χώρο του φαρμάκου και η αστοχία της Θεανώς

Αυστηρά μέτρα στις εισόδους της χώρας λόγω της νέας μετάλλαξης

Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα «έφθασε» στην Ευρώπη – Στο Βέλγιο το πρώτο θετικό κρούσμα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.