Αυστηρά μέτρα στις εισόδους της χώρας λόγω της νέας μετάλλαξης

Αυστηρά μέτρα στις εισόδους της χώρας λόγω της νέας μετάλλαξης, θα τεθούν σε εφαρμογή,  από το Σάββατο 27 Νοεμβρίου. Ειδικότερα, σε καραντίνα θα τίθενται όσοι φτάνουν στη χώρα μας από τη Μποτσουάνα και τη Νότια Αφρική και μόνο για αναγκαίους λόγους. Αυτό αποφασίστηκε  σε έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, για την νέα μετάλλαξη του κορoνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories.gr, επειδή δεν υπάρχουν πτήσεις από και προς τις συγκεκριμένες χώρες, οι επιστήμονες εισηγήθηκαν να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών όσοι προέρχονται από αυτές και φτάνουν στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η επιτροπή εισηγείται να επανελεγχθούν όλα τα θετικά δείγματα PCR του τελευταίου δεκαπενθημέρου, για να διαπιστωθεί αν υπήρχε μεταξύ αυτών κάποιο της μετάλλαξης της Μποτσουάνα. 

Αυστηρό υγιειονομικό πρωτόκολλο 

Οι ταξιδιώτες από χώρες της Νότιας Αφρικής θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα αποκλειστικά για σοβαρούς λόγους και με εδική μάλιστα άδεια.

Θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι και να έχουν τριπλό αρνητικό τεστ PCR. Ένα πριν ταξιδεύσουν, ένα με την άφιξή τους στην Ελλάδα και ένα ενώ θα βρίσκονται σε δεκαήμερη καραντίνα.

Έτσι οι ταξιδιώτες από τη Νότια Αφρική, το Λεσότο, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια και το Εσουατίνι θα μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα μόνο για σοβαρούς λόγους και εφόσον έχουν εξασφαλίσει ειδική άδεια, εισηγούνται οι ειδικοί.

Αναλυτικά τα μέτρα

Επιτρέπεται η είσοδος μόνο Ελλήνων υπηκόων και άλλων υπηκόων μόνο για απολύτως απαραίτητες (essential) μετακινήσεις με την προϋπόθεση μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής τους κατάστασης.

Για την είσοδό τους απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παροχή άδειας από τις κατά τόπους Πρεσβείες, Προξενεία και Προξενικές Αρχές άλλων χωρών, που εκπροσωπούν την xώρα μας σε περίπτωση απουσίας Ελληνικής Πρεσβείας.

Κατά την είσοδό τους στη χώρα θα γίνεται καθολικός έλεγχος με ταχύ αντιγονικό τεστ (Rapid Antigen Test).

Μετά την είσοδο στη χώρα θα επιβάλλεται περιορισμός τους σε ξενοδοχεία καραντίνας για 10 ημέρες και επανέλεγχός τους με την παρέλευση του δεκαημέρου και λήξη της καραντίνας με την προϋπόθεση αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR).

Διαβάστε επίσης 

Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα «έφθασε» στην Ευρώπη – Στο Βέλγιο το πρώτο θετικό κρούσμα

Η επιστροφή Καραθάνου και Μανιαδάκη στον χώρο του φαρμάκου και η αστοχία της Θεανώς

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω νέας παραλλαγής κορωνοϊού: Τι συστήνει η Κομισιόν και ο ΠΟΥ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.