Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα «έφθασε» στην Ευρώπη – Στο Βέλγιο το πρώτο θετικό κρούσμα

Η μετάλλαξη της Μποτσουάνα «έφθασε» στην Ευρώπη και ειδικότερα το πρώτο θετικό κρούσμα, ανιχνεύθηκε στο Βέλγιο.

Όπως αναφέρει η telegraph,  πρόκειται για γυναίκα, νεαρής ηλικίας, η οποία εμφάνισε συμπτώματα 11 ημέρες αφότου είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω της Τουρκίας. Ήταν ανεμβολίαστη και δεν είχε διαγνωστεί στο παρελθόν με κορονοϊό.

Ο ιολόγος Μαρκ Βαν Ρανστ είπε ότι η γυναίκα έφτασε στο Βέλγιο στις 11 Νοεμβρίου και εμφάνισε τα πρώτα της συμπτώματα στις 22 Νοεμβρίου.

Η γυναίκα αυτή δεν είχε καμία σχέση με τη Νότια Αφρική, ούτε με οποιαδήποτε άλλη χώρα στο νότιο τμήμα της αφρικανικής ηπείρου, αναφέρει.

Μετάλλαξη της Μποτσουάνα- Δύο ύποπτα δείγματα 

Λίγο νωρίτερα έγινε γνωστό ότι το Βέλγιο πραγματοποιεί αναλύσεις σε δύο δείγματα COVID-19 για να διακριβώσει αν πρόκειται για την νέα παραλλαγή B.1.1.529 του SARS-COV-2.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Υγείας, Φρανκ Βάντερμπρουκ, «γνωρίζουμε ένα θετικό κρούσμα με τη νέα μετάλλαξη  του κορονοϊού στο Βέλγιο. Πρόκειται για ένα άτομο που βρέθηκε θετικό στις 22 Νοεμβρίου, μετά την επιστροφή του από το εξωτερικό».

Την ίδια ώρα, η  Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα οι ευρωπαϊκές χώρες να διακόψουν τις συνδέσεις με χώρες στην οποίες έχει εντοπισθεί η μετάλλαξη  B.1.1.529 του SARS-COV-2.

Σύσταση Κομισιόν για τη νέα μετάλλαξη 

Η σύσταση της Κομισιόν δεν είναι δεσμευτική, αφού οι αποφάσεις για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ, αλλά θα επιτρέψει τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ τους, διευκρινίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Για τον λόγο αυτόν θα συζητήσουμε νωρίς το απόγευμα κατά την συνάντηση όλων των χωρών μελών την εισαγωγή μέτρων το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας καλεί τις χώρες να μην επιβάλουν εσπευσμένα ταξιδιωτικούς περιορισμούς που συνδέονται με την B.1.1.529, την νέα παραλλαγή του SARS-COV-2 , τονίζοντας ότι θα πρέπει να εφαρμοσθεί επιστημονική προσέγγιση που βασίζεται στην αποτίμηση των κινδύνων για την εφαρμογή τέτοιων μέτρων.

Διαβάστε επίσης

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω νέας παραλλαγής κορωνοϊού: Τι συστήνει η Κομισιόν και ο ΠΟΥ

Η επιστροφή Καραθάνου και Μανιαδάκη στον χώρο του φαρμάκου και η αστοχία της Θεανώς

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.