Θεοδωρίδου: Έρχεται δύσκολος χειμώνας- Εμβολιαστείτε!

Έκκληση στους ανεμβολίαστους, να προχωρήσουν στον εμβολιασμό, αλλά και στους άνω των 60 ετών να κάνουν την τρίτη, αναμνηστική δόση, απηύθυνε για μία ακόμη φορά, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα : «Πριν 48 ώρες ο αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) έδωσε την έγκριση για την τρίτη δόση στους ενήλικες και το CDC διατυπώνει ισχυρή σύσταση για τον εμβολιασμό στους άνω των 60 ετών», είπε στην συνέχεια, παραθέτοντας μάλιστα, στοιχεία πρόσφατης μελέτης για την τρίτη δόση του εμβολίου.

Για τις παρενέργειες, είπε πως η ίδια μελέτη έδειξε όσα… ήδη ξέρουμε, δηλαδή τις γνωστές -πια- παρενέργειες που υπήρχαν και στην πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ενώ τόνισε πως σοβαρές παρενέργειες καταγράφηκαν σε αναλογία δύο στο εκατομμύριο.

Θεοδωρίδου: Έρχεται δύσκολος χειμώνας- Εμβολιαστείτε!

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σημείωσε χαρακτηριστικά ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν λιγότερα συχνά από τους ανεμβολίαστους “ενώ ο κίνδυνος αυξάνει όταν στο περιβάλλον υπάρχει υψηλό ιικό φορτίο. Αλλά μεταδίδουν για βραχύ χρονικό διάστημα”.

Άμεσα αντισώματα μετά την τρίτη δόση

Ακόμη τόνισε πως με την τρίτη δόση αναπτύσσονται πιο γρήγορα τα αντισώματα, συγκεκριμένα σε μία έως τρεις ημέρες.

Τόνισε επίσης, ότι η μετάλλαξη Δέλτα αύξησε τις περιπτώσεις επαναλοίμωξης.Υπενθύμισε ακόμα τη σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού, λέγοντας ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος. Ήδη έχουν εμβολιαστεί 2.300.000 πολίτες.

«Εμβολιασμός για την COVID-19  εμβολιασμός και για την γρίπη. Έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα μπροστά μας», είπε κλείνοντας η κα Θεοδωρίδου.

Διαβάστε επίσης 

Πόσες είναι οι πιθανότητες νόσησης και νοσηλείας μετά την τρίτη δόση εμβολίου;

Μητσοτάκης: Μπόνους σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ – Πόσα χρήματα θα πάρουν

Τα δύο μεγάλα στοιχήματα στη φαρμακευτική δαπάνη – Οι κινήσεις του Θ. Πλεύρη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.