Μητσοτάκης: Μπόνους σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ – Πόσα χρήματα θα πάρουν

Μπόνους σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ και ενίσχυση σε άτομα με αναπηρία και χαμηλοσυνταξιούχους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή για την οικονομία ανακοίνωσε νέα μέτρα στήριξης.

Η συζήτηση στη Βουλή είναι σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την οικονομία, τις ανατιμήσεις και την αύξηση του κόστους ενέργειας.

Μπόνους σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τρία μέτρα για χαμηλοσυνταξιούχους, υγειονομικούς και άτομα με αναπηρία:

  • 100.000 ενεργοί υγειονομικοί στα νοσοκομεία, στο ΕΚΑΒ και στα Κέντρα Υγείας θα ενισχυθούν με έκτακτη καταβολή μισού μισθού, μέσο ποσό 900 περίπου ευρώ μέσα στο Δεκέμβριο.
  • Όλοι οι χαμηλοσυνταξιούχοι της χώρας θα λάβουν πρόσθετο βοήθημα 250 ευρώ προσαυξημένο κατά 50 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος της οικογένειάς τους
  • Το ίδιο ακριβώς επίδομα θα δοθεί και σε 173.000 συμπολίτες μας με αναπηρία.

«Δεν βάζουμε σε κίνδυνο την δημοσιονομική μας ισορροπία. Έχουμε σχέδιο, αλλά δεν διεκδικούμε το αλάθητο εξ ου και μένουμε ανοιχτοί σε κάθε ρεαλιστική πρόταση. Θα ζητούσα από την αξιωματική αντιπολίτευση να μην αρνηθεί και αυτές τις πρωτοβουλίες, όπως έκανε με πολλές αντίστοιχες στο παρελθόν. Η πατρίδα θέλει συναίνεση, εάν όχι συμπαράταξη. Δεν χρειαζόμαστε μετά τους αρνητές της επιστήμης στην πανδημία και αρνητές της λογικής στην οικονομία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του.

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης: «Πριν από 5 χρόνια ξυπνούσα από τη διασωλήνωση» – Το βιβλίο για τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις

Τα δύο μεγάλα στοιχήματα στη φαρμακευτική δαπάνη – Οι κινήσεις του Θ. Πλεύρη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.