Εμβόλιο Pfizer: Mακροπρόθεσμη η αποτελεσματικότητα στους εφήβους

Ισχυρή μακροπρόθεσμη προστασία κατά της COVID-19, προσφέρει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Αυτό ανακοίνωσε η εταιρεία, βασιζόμενη στα ευρήματα μελέτης τελευταίου σταδίου που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εφήβων ηλικίας από 12 έως 15 ετών.

Εμβόλιο Pfizer: Ευρήματα μελέτης 

Δύο δόσεις του εμβολίου ήταν 100% αποτελεσματικές κατά της COVID-19, όταν η αποτελεσματικότητά τους μετρήθηκε από επτά ημέρες μέχρι και πάνω από τέσσερις μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Τα μακροπρόθεσμα δεδομένα στηρίζουν τα αιτήματα για πλήρη έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές του εμβολίου για την αναφερθείσα ηλικιακή ομάδα στις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο.

Pfizer: Έγκριση για παιδιά άνω των 12 ετών 

Οι Pfizer και BioNTech, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  θα ζητήσουν έγκριση για μια δόση 30 μικρογραμμαρίων του εμβολίου για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και πάνω.

Σημειώνεται ότι, το εμβόλιο είχε εγκριθεί το Μάιο από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για έκτακτη χρήση σε άτομα ηλικίας 12-15 ετών και τον Αύγουστο είχε πάρει πλήρη έγκριση για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω.

Διαβάστε επίσης 

Την Μονάδα Φροντίδας για την Ασφάλεια των Παιδιών «ΕΛΙΖΑ» εγκαινίασε η ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου

Μητσοτάκης: Μπόνους σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ – Πόσα χρήματα θα πάρουν

Εγκληματική οργάνωση πίσω από τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.