Εγκληματική οργάνωση πίσω από τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Εγκληματική οργάνωση πίσω από τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού εντόπισαν οι εισαγγελικές αρχές, που ερεύνησαν την υπόθεση η οποία ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας.

Η ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης οδήγησε στην άσκηση της πρώτης ποινικής δίωξης σε βάρος συνολικά 48 ατόμων, τα οποία φέρονται να εμπλέκονται ποινικά στην  υπόθεση.

Εγκληματική οργάνωση πίσω από τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Η δίωξη περιλαμβάνει βαριά κακουργήματα και πλημμελήματα. Τα κακουργήματα αφορούν το στενό πυρήνα της «οργάνωσης», περίπου 4 με 5 άτομα και περιλαμβάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εγκληματική οργάνωση και δωροληψία.

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις οι οποίες είναι: δωροδοκία, συνέργεια σε δωροδοκία, ψευδή βεβαίωση, χρήση ψευδούς βεβαίωσης και πλαστογραφία.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε προς διερεύνηση σε τακτικό ανακριτή στο Πρωτοδικείο της Καρδίτσας ενώπιον του οποίου θα κληθούν να απολογηθούν οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα που τους αποδίδονται.

Η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση. Σχετική παραγγελία έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με επίκεντρο τον Παλαμά Καρδίτσας είχε παρέμβει με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.

Η υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον κορωνοϊό αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος , στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.

Διαβάστε επίσης

Η ανώδυνη και χωρίς φάρμακα θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για το “τέρας” Marilyn Manson: Πώς φυλάκιζε και βασάνιζε γυναίκες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.