Κοντογεώργης: Η τρίτη δόση έχει οδηγήσει σε μείωση κρουσμάτων και νοσηλειών

Για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, την πορεία του κορονοϊού, τα κρούσματα, τους πολίτες κυρίως άνω των 60 ετών αλλά και το πιστοποιητικό εμβολισμού μίλησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα (15/11) ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Αθανάσιος Κοντογεώργης.

Εστιάζοντας στην ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος, τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού, τους αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των μέτρων, τον περιορισμός της διασποράς του ιού και την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας ο Αθανάσιος Κοντογεώργης περιέγραψε τη στρατηγική της κυβέρνησης για τον περιορισμό της πανδημίας.

Μέτρα για άνω των 60 ετών 

Μιλώντας στην ΕΡΤ κ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε στα μέτρα περιορισμού που εξετάζονται στους άνω των 60 ετών δηλώνοντας ότι «είναι πολύ ισχυρή η συσχέτιση μεταξύ της ηλικίας και του κινδύνου σοβαρής νόσησης, γεγονός που σημαίνει ότι ευάλωτες ηλιακές ομάδες είναι οι άνω των 60 ετών».

«Καταφέραμε να εμβολιάσουμε 2,3 εκατ. συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, το 80% του πληθυσμού και τώρα είναι η στιγμή να θωρακίσουμε αυτό που έχουμε πετύχει. Να πείσουμε τους 550.000 συμπολίτες μας που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα να εμβολιαστούν, γι’ αυτό υπάρχουν και τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί» είπε και συμπλήρωσε πως παράλληλα ενισχύεται και η ενημερωτική καμπάνια σε απομακρυσμένες περιοχές.

Τρίτη δόση εμβολίου 

«Η τρίτη δόση του εμβολίου λειτουργεί ενισχυτικά κάτι που έχει αποδειχθεί στο Ισραήλ και τη Μεγάλη Βρετανία όπου η τρίτη δόση έχει οδηγήσει σε μείωση των κρουσμάτων και στις νοσηλείες» διαμήνυσε ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο κατά πόσο η ισχύς των νέων μέτρων έχει αυξήσει το ποσοστό του εμβολιασμού ο κ. Κοντογιώργης δήλωσε ότι συμμετοχή είναι πολύ καλή.

«Τις τελευταίες δώδεκα ημέρες μισό εκατομμύριο συμπολίτες μας έκλεισαν ραντεβού για αναμνηστική δόση και άλλο μισό εκατομμύριο για να εμβολιαστεί» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο newbeast.gr

Διαβάστε επίσης 

Συναγερμός σε κυβέρνηση, ΕΣΥ, αγορά ενόψει Χριστουγέννων

38ος Μαραθώνιος: 1.500 δρομείς χρειάστηκαν πρώτες βοήθειες – 11 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία

Μπέλα Χαντίντ: Η κατάθλιψη είναι η καθημερινότητά μου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.