Μπέλα Χαντίντ: Η κατάθλιψη είναι η καθημερινότητά μου

Το γνωστό μοντέλο Μπέλα Χαντίντ (Bella Hadid),  μίλησε ανοιχτά για τον αγώνα που δίνει, παλεύοντας με την κατάθλιψη και το άγχος.

Μάλιστα δημοσίευσε πρόσφατα, ωτογραφία της να κλαίει, ενώ έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram: «Η κατάθλιψη είναι η καθημερινότητά μου. Κάθε μέρα, κάθε νύχτα. Κάποιες φορές χρειάζεσαι να σου πουν ότι δεν είσαι μόνη».

Η Χαντίντ, ένα από τα διασημότερα μοντέλα παγκοσμίως, λέει ότι δυσκολεύεται ολοένα και περισσότερο να κρύβει την εμπειρία της από ψυχικές διαταραχές, αναζητώντας τρόπους να βοηθήσει τον εαυτό της.

Μπέλα Χαντίντ: Η κατάθλιψη είναι η καθημερινότητά μου

«Είχα αρκετές νευρικές κρίσεις και μπερνάουτ για να ξέρω αυτό: Αν δουλέψεις με τον εαυτό σου, περάσεις χρόνο μόνος σου για να καταλάβεις τα τραύματά σου, τις ευαισθησίες, τις χαρές και τη ρουτίνα, θα μπορείς να καταλάβεις ή να μάθεις περισσότερα για τον πόνο σου και τη διαχείρισή του» πρόσθεσε.

Υπάρχει πάντα φως στο τέλος του τούνελ

Μάλιστα, η νεαρή καλλονή υπογράμμισε ότι η ψυχική υγεία και η χημική ανισορροπία δεν είναι «γραμμική», συγκρίνοντάς τα με ένα τρενάκι λούνα παρκ και την πορεία που ακολουθεί με τα σκαμπανεβάσματα. «Υπάρχει πάντα φως στο τέλος του τούνελ και το τρενάκι του λούνα παρκ πάντα σταματάει τελείως κάποια στιγμή… Υπάρχει πάντα το περιθώριο να ξαναρχίσει, όμως για μένα είναι ωραίο να ξέρω πως έστω για λίγες μέρες, εβδομάδες ή μήνες, θα βελτιωθεί, σε κάποιο βαθμό, έστω και για λίγο».

Η μεγαλύτερη αδελφή της, επίσης μοντέλο, Ζίζι Χαντίντ, απάντησε στο μήνυμα της Μπέλα γράφοντας: «Σε αγαπώ».

Αφιερώστε χρόνο για να λάβετε βοήθεια

Η Χαντίντ είχε μιλήσει και στο παρελθόν για θέματα ψυχικής υγείας, λέγοντας στους ακολούθους της στο Instagram τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι “υπέφερε από ακραία κατάθλιψη και άγχος” κατά τη διάρκεια της εφηβείας και της ενηλικίωσής της.

Καθώς μπήκε στα 20, το μοντέλο είπε ότι το κοινωνικό της άγχος επιδεινώθηκε.

Η ίδια αποχώρησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέτος για να “στοχαστεί και να μάθει” για τον εαυτό της.

Ενώ απομακρύνθηκε από τις πλατφόρμες, η Χαντίντ είπε ότι ανέπτυξε στενότερες σχέσεις με τον εαυτό της, ασχολήθηκε με την πνευματικότητά της και εστίασε στους φίλους και τα βιβλία.

“Βρήκα ξανά τον εαυτό μου, τη δύναμή μου και το φως μου. Είμαι εδώ μόνο για να γίνω ένα μέσο ειρήνης και αγάπης, για να βοηθήσω τους ανθρώπους που υποφέρουν..

Αφιερώστε χρόνο για να λάβετε βοήθεια για την ψυχική σας υγεία. Αξίζει τον κόπο να αξιοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας”, είχε γράψει η ίδια.

Διαβάστε επίσης 

Η Ελλάδα στους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για ψηφιακούς νομάδες

Λονδίνο: Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα παρευρεθεί σε τελετή λόγω προβλήματος υγείας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.