Φθινοπωρινή διάθεση: Συνήθειες που θα την ανεβάσουν

Ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι και χαρούμενοι άνθρωποι, μπορεί να νιώθουν λίγο κυκλοθυμικοί και να αλλάζει η διάθεση τους, καθώς αλλάζουν οι εποχές.

Το κρύο και κυρίως η έλλειψη ήλιου δεν επιδρά μόνο στις λειτουργίες του σώματος, αλλά και στην όρεξη για ζωή. Επιστημονικά αποδίδεται με τον όρο «Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή» και πλήττει τους ανθρώπους το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Αλλά ευτυχώς, είναι πολύ εύκολο να φέρεις λίγη ικανοποίηση που χρειάζεσαι στη ζωή σου. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα έχετε όλα όσα χρειάζεστε στο σπίτι για να ενισχύσετε τη διάθεσή σας.

Απλώς δοκιμάστε μία από αυτές τις αναζωογονητικές συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να βρείτε λίγη χαρά.

Υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε τη διάθεση μας;

Το ευχάριστο είναι πως υπάρχουν κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε τη διάθεση μας και να τα βγάλουμε πέρα την περίοδο αυτή:

Μια βόλτα στον καθαρό αέρα και στο φυσικό φως του ήλιου – θα ενισχύσει την παραγωγή της σεροτονίνης και θα βελτιώσει τη διάθεσή μας.

Να ξυπνάτε και να κοιμάστε σε μια φυσιολογική ώρα – Αυτό θα έχει σημαντική επίδραση τόσο στη διάθεση, όσο και στην αποδοτικότητά σας.

Εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας – Μέσα ή έξω από το σπίτι, έστω και η ελάχιστη τακτική άσκηση, μπορεί να έχει φοβερά οφέλη για την σωματική και ψυχική σας υγεία.

Φτιάξτε ένα καθημερινό πρόγραμμα με τις υποχρεώσεις σας και τηρήστε το – Θα ενισχύσει την αίσθηση ικανοποίησης σας.

Ξεκινήστε ένα hobby – Μαγειρική, ζωγραφική, ένα μουσικό όργανο. Ό,τι και αν σας ταιριάζει, οι έρευνες επισημαίνουν πως τέτοιες δραστηριότητες ενισχύουν την συγκέντρωση και μειώνουν τα επίπεδα στρες.

Προτιμήστε φαγητά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας, την παραγωγή της σεροτονίνης (γαλακτοκομικά, πουλερικά, πράσινα λαχανικά κ.α.) και πλούσια σε βιταμίνη D (σολομός, μανιτάρια, σπανάκι κ.α.)

Μείνετε σε επαφή με τους αγαπημένους σας, ακόμα και από μακριά – ίσως και το σημαντικότερο κομμάτι είναι η διατήρηση της επικοινωνίας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Οι τηλεφωνικές ή διαδικτυακές κλήσεις μπορούν να φανούν σωτήριες τη φετινή χρονιά.

Πιες χαμομήλι

Σύμφωνα με έρευνα της ιατρικής επιθεώρησης “Phytomedicine”, το χαμομήλι είναι το αφέψημα που κάνει καλό στη ψυχολογία μας κι αυτό γιατί συμβάλλει στη μείωση των συμπτωμάτων που προκαλεί το άγχος.

Σε ηρεμεί, σε τονώνει, σε κρατάει υγιή, συμβάλλει στη μακροζωία σου, σου απαλύνει τον πόνο. Το χαμομήλι είναι πολλά παραπάνω από ένα ρόφημα που πίνουν οι γιαγιάδες μας πριν κοιμηθούν.

Πηγή: realsimple.com

Διαβάστε επίσης 

Τροφές που «ανεβάζουν» τη διάθεση

Με αυτές τις 5 ασκήσεις θα αλλάξει το σώμα σου σε 30 μέρες

Η Ελλάδα στους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως για ψηφιακούς νομάδες

 

 

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.