Παπαευαγγέλου: Μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ – Στην Αττική, 1 στα 4 κρούσματα

Σε ανησυχητικά επίπεδα κυμαίνεται η διασπορά του κορονοϊού στη χώρα μας, με το μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων στα 36 έτη, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής -Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια γνωστοποίησε ότι αυτή την στιγμή στην χώρα υπάρχουν 47.000 ενεργά κρούσματα, σημειώνοντας ότι 1 στα 4 εντοπίζονται στην Αττική, ενώ πάνω από 7.000 στην Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 50% την τελευταία εβδομάδα. Επίσης «την τελευταία εβδομάδα ελέγχεται με τεστ καθημερινά το 2% του πληθυσμού», είπε, η κα. Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας, ότι ο μέσος όρος θετικότητας φτάνει στο 2,2%.

Πίεση στο σύστημα Υγείας

«Η πίεση είναι σημαντική στο ΕΣΥ», υπογράμμισε, λέγοντας ότι 3.663 άνθρωποι νοσηλεύονται αυτή την στιγμή λόγω κορονοϊού.

Εκτίμησε ότι βάσει αυτών των στοιχείων θα δούμε αύξηση των διασωληνώσεων και των θανάτων, καθώς «η πίεση θα συνεχίσει για τουλάχιστον 2 με 3 εβδομάδες».

Παπαευαγγέλου: Έκκληση για εμβολιασμό 

Η ίδια έκανε έκκληση προς όλους ότι πρέπει να ανακοπεί αυτή η εκθετική αύξηση, καλώντας τους πάντες να εμβολιαστούν (1η ή 3η δόση) και να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας.

«Το πιο κρίσιμο στοιχείο για την πορεία της πανδημίας στην κάθε περιφέρεια είναι η εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων άνω των 65 ετών», είπε χαρακτηριστικά.

Όπου η εμβολιαστική κάλυψη των ενηλίκων άνω των 60 ετών είναι χαμηλή, υπάρχουν περισσότερα κρούσματα και νοσηλείες.

Αναφέρθηκε τέλος,  στα ευρήματα βρετανικής έρευνας που δείχνει πως εμβολιασμένοι έχουν σημαντικά μικρότερη πιθανότητα να μολυνθούν μέσα στο σπίτι, όμως και οι εμβολιασμένοι μπορούν να μολυνθούν.

Μήνυμα Μαγιορκίνη

Από την πλευρά του, ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, έστειλε μήνυμα εμβολιασμού: «Σπεύδουμε να εμβολιαστούμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Οι νέες διαγνώσεις κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 9% την τελευταία εβδομάδα. Οι ασθενείς που καταλήγουν με τη νόσο αυξήθηκαν λιγότερο, σε ποσοστό 2%, καθώς καταγράφηκαν 7.000 θάνατοι ανά ημέρα, παγκοσμίως», σημείωσε ο καθηγητής.

Διαβάστε επίσης 

Κυριαρχεί η μετάλλαξη «Δέλτα»- Πού εντοπίστηκαν τα 379 νέα κρούσματα

Τσιόδρας: Απαραίτητη η τρίτη δόση εμβολίου- προστατεύει και από επαναλοίμωξη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.