Γκάγκα: Δεν χαλαρώνουμε, τηρούμε τα μέτρα προστασίας και εμβολιαζόμαστε

«Για πρώτη φορά από τα τέλη Μαΐου οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν τους 500. Το ΕΣΥ πιέζεται πάρα πολύ», τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Όπως είπε,  κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, πλέον τα νοσοκομεία δέχονται αφόρητη πίεση. Ενώ είναι ενδεικτικό ότι από τις νοσηλείες στις ΜΕΘ αλλά και τις ανάγκες για χρήση οξυγόνου, οι δεξαμενές αδειάζουν μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Δεν χαλαρώνουμε, τηρούμε τα μέτρα προστασίας και εμβολιαζόμαστε

«Είναι θετικό που ο αριθμός των εμβολιασμών έχει αυξηθεί», σημείωσε, προσθέτοντας ότι σε συνδυασμό και με τον χειμώνα, έχει σημασία να κρατάμε τα μέτρα, τις αποστάσεις, να μην βλέπουμε πολύ κόσμο και να κάνουμε τεστ όταν έχουμε συμπτώματα.

«Δεν χαλαρώνουμε, έχουμε αυτή τη στιγμή τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού που είχαμε ποτέ», είπε και πρόσθεσε: «Τώρα που έχει κρύο και μαζευόμαστε σε κλειστούς χώρους, ας τηρούμε τα μέτρα, ας μη βλέπουμε πολύ κόσμο, αν γίνεται, και αν έχουμε οποιοδήποτε σύμπτωμα, κάνουμε τεστ. Κάνουμε, γενικά, συχνά τεστ».

Οι ασθενείς θα αντιμετωπιστούν με ασφάλεια 

Ερωτηθείσα για την κατάσταση των νοσοκομείων και τι θα γίνει στις περιπτώσεις των ασθενών χωρίς COVID-19 έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «όλοι οι ασθενείς θα αντιμετωπιστούν με ασφάλεια σε κάθε περίπτωση».

Αναφορικά με τα διαθέσιμα κρεβάτια ΜΕΘ που υπάρχουν στη χώρα μας, η αναπληρώτρια υπουργός, σημείωσε ότι έχουμε 1.277. Τα 1.039 είναι στο ΕΣΥ, τα 35 στα στρατιωτικά νοσοκομεία και 203 στις ιδιωτικές κλινικές. Από τα κρεβάτια του ΕΣΥ τα 539  είναι αφιερωμένα σε COVID περιστατικά και 500 σε non COVID.

«Τα τμήματα COVID σημαίνουν τριπλάσια και τετραπλάσια δουλειά για τους γιατρούς που είναι σε αυτά», είπε καταλήγοντας η κα Γκάγκα.

Διαβάστε επίσης 

Παπαευαγγέλου: Μεγάλη η πίεση στο ΕΣΥ – Στην Αττική, 1 στα 4 κρούσματα

Τσιόδρας: Απαραίτητη η τρίτη δόση εμβολίου- προστατεύει και από επαναλοίμωξη

Κυριαρχεί η μετάλλαξη «Δέλτα»- Πού εντοπίστηκαν τα 379 νέα κρούσματα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.