G20: Στόχος να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού έως τα μέσα του 2022

Τον στοχο να εμβολιαστεί το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού έως τα μέσα του 2022, έθεσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου (G20).

Σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου, αυτό θα μείωνε τη σημερινή τεράστια ανομοιότητα στην κυκλοφορία των εμβολίων. Πολλές πλουσιότερες χώρες έχουν ήδη φθάσει τον στόχο αυτό, αλλά πολλά φτωχότερα κράτη παραμένουν κάτω από το 5%, στον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Κοινή Ομάδα δράσης

«Δημιουργούμε μια Κοινή Ομάδα Δράσης Οικονομικών-Υγείας της G20 με στόχο τη βελτίωση του διαλόγου. και της παγκόσμιας συνεργασίας για θέματα που σχετίζονται με την ετοιμότητα για την πρόληψη πανδημίας. Την προώθηση ανταλλαγής εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών. την ανάπτυξη ρυθμίσεων συντονισμού μεταξύ των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας.

Την προώθηση συλλογικής δράσης, την αξιολόγηση και την αντιμετώπιση καταστάσεων υγειονομικής έκτακτης ανάγκης με διασυνοριακό αντίκτυπο. Και την ενθάρρυνση αποτελεσματικής διαχείρισης πόρων», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι ηγέτες αναμένεται επίσης να χαιρετίσουν τις πολυμερείς προσπάθειες. Που στόχο έχουν τη στήριξη και ενίσχυση της ετοιμότητας και της απάντησης απέναντι σε μια πανδημία, «συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης ενός πιθανού διεθνούς εργαλείου ή συμφωνίας στο πλαίσιο του ΠΟΥ», ανέφερε το προσχέδιο του κειμένου.

Διαβάστε επίσης 

Η Γκάγκα φέρνει το φάρμακο της MSD και ο Μπουρλά ανατριχιάζει

Πλεύρης: Ανάλογα με την αύξηση των κρουσμάτων θα συζητήσουμε για νέα μέτρα και υποχρεωτικότητα εμβολιασμών

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη στην κατηγορία του για το 2021

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.