Πλεύρης: Ανάλογα με την αύξηση των κρουσμάτων θα συζητήσουμε για νέα μέτρα και υποχρεωτικότητα εμβολιασμών

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δεν αποκλείει πλέον νέα μέτρα όσο καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού.

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους και υποχρεωτικότητα εμβολιασμών μπαίνουν και πάλι στο τραπέζι των συζητήσεων.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε σημερινή του συνέντευξη, προανήγγειλε ότι είναι πολύ πιθανά τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους.

Περιορισμοί στους κοινούς χώρους

«Περιορισμοί μπορεί να τεθούν σε ισχύ στους κοινούς χώρους που συνυπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι για να προστατευτούν οι δεύτεροι». Αυτό είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Πλεύρης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο για περιορισμούς στις «κόκκινες» περιοχές ή για τοπικά lockdown.

Ο κ. Πλεύρης επισήμανε πως, με βάση τα τωρινά δεδομένα δεν βρίσκεται στις σκέψεις της κυβέρνησης η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Συνταγματικά επιτρεπτή σε ομάδες η υποχρεωτικότητα

Σημείωσε δε πως το μοναδικό σενάριο που θα ανοίξει την συγκεκριμένη συζήτηση στο υπουργείο Υγείας είναι να αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και να υπάρξουν ομάδες που η υποχρεωτικότητα θα είναι συνταγματικά επιτρεπτή.

«Η υποχρεωτικότητα μπαίνει όπου πραγματικά υπάρχει ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας και όχι ο κίνδυνος της ατομικής επιλογής» ανέφερε.

«Ο κορονοϊός σκοτώνει άπαντες, αλλά πλήττει 20-25 φορές περισσότερο σε επίπεδο σοβαρής νόσησης, τους ανεμβολίαστους» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας και υπογράμμισε πως «όσοι εμβολιασμένοι βρίσκονται στις ΜΕΘ, είναι άνω των 70 ετών με υποκείμενα νοσήματα».

Διαβάστε επίσης

15 ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον ογκολόγο στο πρώτο ραντεβού μετά τη διάγνωση καρκίνου

Η Γκάγκα φέρνει το φάρμακο της MSD και ο Μπουρλά ανατριχιάζει

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.