Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη στην κατηγορία του για το 2021

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών βραβεύθηκε ως το καλύτερο αεροδρόμιο στην Ευρώπη στην κατηγορία του για το 2021.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών αναδείχθηκε για το 2021 ως το κορυφαίο αεροδρόμιο στην κατηγορία των αεροδρομίων με 25-40 εκατομμύρια επιβάτες, για τη συνολική λειτουργία του κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και για την υλοποίηση πρωτοποριακών ψηφιακών υπηρεσιών για το επιβατικό κοινό και τη σταθερή προσήλωσή του στους στόχους του για το περιβάλλον.

Ο θεσμός BestAirport Awards

Η βράβευση του αεροδρομίου της Αθήνας έγινε στο πλαίσιο του θεσμού BestAirport Awards του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων – ACIEurope.

Ο θεσμός βραβεύει κάθε χρόνο τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια που ξεχωρίζουν για τις πλέον εξαιρετικές επιδόσεις και πρωτοβουλίες. Η φετινή αξιολόγηση επικεντρώθηκε στην καινοτομία και στην ψηφιοποίηση επιβατικών υπηρεσιών και στους στόχους βιωσιμότητας των αεροδρομίων.

Η κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή, αποτελείται από προσωπικότητες που εκπροσωπούν θεσμικά τον ευρωπαϊκό κλάδο των αερομεταφορών. Φέτος συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής της EASA, Patrick Ky, ο Γενικός Διευθυντής του Eurocontrol, Eamonn Brennan και ο Γενικός Διευθυντής της Γεν. Διεύθυνσης Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Henrik Hololei.

Τεχνητή Νοημοσύνη στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Η κριτική επιτροπή αναγνώρισε ιδιαίτερα τον τρόπο με τον οποίο το αεροδρόμιο της Αθήνας, κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας, αξιοποίησε τη σύγχρονη τεχνολογία και την Τεχνητή Νοημοσύνη για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό, στηριζόμενο στη βασική αρχή της ελληνικής φιλοξενίας.

Μείωση του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα

Η κριτική επιτροπή επαίνεσε επίσης ιδιαίτερα τη συνεχή προσήλωση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στους στόχους μείωσης του αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διατήρησε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα (Level 3+) παρά τη συνεχιζόμενη κρίση.

Επιπλέον, αξιολογήθηκαν εξαιρετικά θετικά: η δέσμευση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών να επιτύχει το στόχο για μηδενικές εκπομπές CO2 ως το 2025 και τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και η προσπάθεια να αυξήσει τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας.

Η βράβευση του αεροδρομίου της Αθήνας πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, στο πλαίσιο του ετήσιου Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης του ACI Europe. Η φετινή συνέλευση ήταν και η πρώτη που έγινε με φυσική παρουσία μετά το 2019. Το βραβείο επισφράγισε και την προσπάθεια που καταβάλλει διαρκώς ο ΔΑΑ, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας πρόκλησης της πανδημίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, στο πλαίσιο αυτό, από τις αρχές Ιουνίου του 2020, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της EASA, αρμόδιας αρχής για την ασφάλεια των αερομεταφορών στην Ευρώπη (European Union Aviation Safety Agency), λειτουργώντας ως πιλοτικό αεροδρόμιο εφαρμογής και αξιολόγησης των νέων μέτρων και διαδικασιών υγιεινής και ασφάλειας. Ο στόχος ήταν η διαμόρφωση των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών και του πλαισίου που επιτρέπει σταδιακά την αποκατάσταση της διασυνδεσιμότητας και της εμπιστοσύνης των ταξιδιωτών στο αεροπορικό ταξίδι.

Διαβάστε επίσης

Η Γκάγκα φέρνει το φάρμακο της MSD και ο Μπουρλά ανατριχιάζει

Πλεύρης: Ανάλογα με την αύξηση των κρουσμάτων θα συζητήσουμε για νέα μέτρα και υποχρεωτικότητα εμβολιασμών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.