Δικαίωμα στην επιλογή εμβολίου – Εμφανείς οι ονομασίες στην πλατφόρμα

Η επιλογή του εμβολίου για την COVID-19 είναι από σήμερα εφικτή. Μετά από τόσους μήνες, που οι πολίτες ρωτούσαν με αγωνία τι εμβόλιο θα κάνουν – με βάση και τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα καθενός εκάστου – και την αναστάτωση εάν τους χορηγούσαν κάποιο, για το οποίο ανησυχούσαν, από σήμερα στην σχετική πλατφόρμα οι ονομασίες είναι εμφανείς.

Έτσι στο emvolio.gov.gr φαίνονται πλέον όλες οι εμπορικές ονομασίες των εμβολίων, δίπλα στο εμβολιαστικό κέντρο, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Την εξέλιξη δρομολόγησε η έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ (FDA) για την ανάμιξη των εμβολίων (mix & match) για την τρίτη δόση. Όπως έχει διαπιστωθεί, η ανάμιξη εμβολίων είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς παράγονται περισσότερα αντισώματα.

Επιλογή που “λύνει τα χέρια”

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ανάμιξη εμβολίων εγείρει ευρύτερη ανοσολογική απόκριση και μπορεί να βοηθήσει να καταπολεμηθούν οι υπάρχουσες, όσο και οι αναδυόμενες παραλλαγές του νέου κορωνοϊού.

Τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ εξέτασαν πρόσφατα εννέα διαφορετικούς συνδυασμούς εμβολίων και αναμνηστικών δόσεων. Τα εμβόλια, που δοκιμάστηκαν στις κλινικές μελέτες και έλαβαν την τελική έγκριση για mix & match χορήγηση, ήταν αυτά των Pfizer-BioNTech, της Moderna και της Johnson & Johnson.

“Ανάσα” για τους εμβολιασμούς;

Όλα αυτά ενώ οι εμβολιασμοί στη χώρα έχουν “πατώσει” και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες ανεμβολίαστους – την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι κατειλημμένες οι 8 στις 10 κλίνες ΜΕΘ για COVID-19.

Άραγε αρκεί η δυνατότητα για επιλογή εμβολίου, ώστε να αλλάξουν γνώμη όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμη; Πολύ πιθανό, εκτιμούν πηγές του Υπουργείου Υγείας, που, σε αντίθετη περίπτωση, “δείχνουν” νέα μέτρα.

Άλλωστε η αρνητική πρωτιά της Θεσσαλονίκης έναντι της Αττικής σε αριθμό κρουσμάτων χθες έδειξε ότι, δυστυχώς, η ιστορία επαναλαμβάνεται και σε αυτή την περίπτωση.

Διαβάστε επίσης

Β. Κικίλιας: Προνόμια μόνο όταν θα έχουν όλοι τη δυνατότητα επιλογής εμβολίου

Η Γκάγκα φέρνει το φάρμακο της MSD και ο Μπουρλά ανατριχιάζει

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.