Κορονοϊός: Παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών, 1 στα 4 νέα κρούσματα

Παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών, είναι ένα στα 4 νέα κρούσματα κορονοϊού. «Προτίμηση» σε παιδιά μεταξύ 4 και 18 ετών δείχνει ο κορονοϊός καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ σχεδόν το 1 / 4 των νέων κρουσμάτων αφορά αυτή την ηλικιακή ομάδα.

Ειδικότερα, με βάση τα στοιχεία που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 11 – 17 Οκτωβρίου, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών είναι 4.493, αποτελώντας το 26% (-3.7% από την προηγούμενη εβδομάδα) στο σύνολο των κρουσμάτων.

Την αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά αποτυπώνει το γράφημα του ΕΟΔΥ, από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα.

Κορονοϊός: Παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών, 1 στα 4 νέα κρούσματα

Μόνο την εβδομάδα 11-17 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 4.493 κρούσματα σε παιδιά και έφηβους ηλικίας 4 – 18 ετών. Τα παιδιά με κορονοϊό αποτελούν το 26% των συνολικών κρουσμάτων.

Εισαγωγές

Παράλληλα, την εβδομάδα αναφοράς, οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.427, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.014. O λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ήταν 1.41.

Κορονοϊός: Εμβολιασμός παιδιών

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ, ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 28 εκατομμυρίων παιδιών με το εμβόλιο της Pfizer, θα ξεκινήσει αμέσως μόλις οι υγειονομικές αρχές δώσουν το «πράσινο φως».

«Οι προσπάθειές μας προγραμματισμού σημαίνουν πως θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς στις επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν μια τελική σύσταση» από τα Κέντρα Πρόληψης και Καταπολέμησης των Ασθενειών  επισημαίνει ο Λευκός Οίκος.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Ξεκινά ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5-11 ετών

Η «Πυξίδα» των καλών και των κακών για την υγεία τροφών

Τσιόδρας: Πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια – Ποια ξεχωρίζουν

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.