Οστεοπόρωση: Εκστρατεία ενημέρωσης «Γερά Οστά»

Η οστεοπόρωση καθιστά τα οστά μας αδύναμα και εύθραυστα και όπως κάθε τι εύθραυστο και πολύτιμο, αξίζει να τα προστατέψουμε.

Τα κατάγματα των σπονδύλων εκδηλώνονται συνήθως ως πόνος στην πλάτη ή την οσφυϊκή χώρα, ως απώλεια ύψους ή ως κλίση του θώρακα προς τα εμπρός (κύφωση) ή το πλάι (σκολίωση).

Μία στις 2 γυναίκες και 1 στους 4 άνδρες άνω των 50 ετών θα υποστεί κάταγμα λόγω της οστεοπόρωσης, ενώ. 1 στους 5 ασθενείς με κάταγμα ισχίου θα χρειαστεί μακροχρόνια φροντίδα.

Αυτό το μήνυμα απευθύνει στο κοινό η φαρμακευτική εταιρεία Amgen Hellas μέσω της Εκστρατείας Ενημέρωσης για την Οστεοπόρωση «ΓΕΡΑ ΟΣΤΑ», που υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών και του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».

Η κεντρική ιδέα της νέας καμπάνιας εστιάζει στο «σήμα κατατεθέν» κάθε πολύτιμου και εύθραυστου αντικειμένου: την ταινία περιτυλίγματος με την ένδειξη «Εύθραυστον».

Με αυτόν τον τρόπο, αναδεικνύεται η επίπτωση της νόσου στα οστά. Προειδοποιώντας τα άτομα που δεν γνωρίζουν ότι πάσχουν από οστεοπόρωση πως ανά πάσα στιγμή κινδυνεύουν να υποστούν κάποιο κάταγμα.

 Στόχος εκστρατείας

Στόχος της εκστρατείας είναι να υπογραμμίσει τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της οστεοπόρωσης. Μίας συχνής πάθησης στα άτομα άνω των 50 ετών, από την οποία κινδυνεύουν οι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Επειδή η νόσος δεν παρουσιάζει πρώιμα συμπτώματα. οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν προσβληθεί.

Η διάγνωση γίνεται συνήθως ύστερα από ένα κάταγμα. όταν η νόσος έχει  εξελιχθεί και τα οστά έχουν αποδυναμωθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε ακόμη και η ελάχιστη άσκηση πίεσης  μπορεί να προκαλέσει ένα κάταγμα.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκστρατεία μεταφέρει σε όλους το μήνυμα ότι η πάθηση μπορεί να προληφθεί. Και να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά εφόσον συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας.

Ειδικότερα, καλούμαστε να επισκεφθούμε την ιστοσελίδα www.geraosta.gr, να απαντήσουμε σε μερικές απλές ερωτήσεις και στη συνέχεια, να εκτυπώσουμε τις απαντήσεις. και να τις συζητήσουμε με τον γιατρό μας.

Ταυτόχρονα, έχουμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για την πάθηση και να βρούμε χρήσιμες διατροφικές συμβουλές και ασκήσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της αντοχής των οστών.

Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση

Ο κ. Χρήστος Μπούκης, Value, Access & Policy Lead της Amgen Hellas, δήλωσε: «Με την εκστρατεία «Γερά Οστά» επιδιώκουμε. να συνεισφέρουμε στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση μιας «σιωπηλής» νόσου με σημαντική επίπτωση στην ποιότητα ζωής των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους».

Διαβάστε επίσης 

Η «Πυξίδα» των καλών και των κακών για την υγεία τροφών

Νέες καινοτόμες θεραπείες και δράσεις ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Ήπατος

Σωτήρης Τσιόδρας: Με τα εμβόλια έχουν αποφευχθεί 8.400 θάνατοι, 5560 νοσηλείες σε ΜΕΘ και 5530 διασωληνώσεις

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.