Θεμιστοκλέους: Ξεπεράσαμε τους 12.600.000 εμβολιασμούς

Ξεπεράσαμε τους 12.600.000 εμβολιασμούς στην Ελλάδα, τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κατά την ενημέρωση για την πορεία της εμβολιαστικής κάλυψης ανακοίνωσε ότι, έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό περισσότεροι από 6.300.000 συμπολίτες μας, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 60% επί του γενικού πληθυσμού, και 69,4% επί του ενήλικου πληθυσμού.

Τις τελευταίες 10 ημέρες, 52.000 πολίτες έχουν κλείσει ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου.

Τρίτη δόση εμβολίου

Μέχρι στιγμής, έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου 206.000 πολίτες, ενώ 40.000 έχουν κλείσει ραντεβού.

Ο κ.Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι κινητά συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν εμβολιασμούς σε διάφορες περιοχές της χώρας, επικεντρώνοντας κυρίως σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 11.000 εμβολιασμοί.

Σε καθημερινή βάση, περισσότερες από 300 και πλέον Κινητές Μονάδες Υγείας,  πηγαίνουν για εμβολιασμούς στα σπίτια πολιτών, καθώς και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Δράσεις για ευάλωτες ομάδες

Παράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους, είπε, έχουν αναπτυχθεί δράσεις για τον εμβολιασμό των μεταναστών στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, για τον εμβολιασμό ευάλωτων ομάδων, όπως οι Ρομά, οι άστεγοι και οι τοξικοεξαρτώμενοι, ενώ γίνονται εμβολιασμοί και στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Σημείωσε τέλος ότι, έχουν αναπτυχθεί κινητές μονάδες για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού σχεδόν σε όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Με περισσότερα από 40 κινητά συνεργεία. τα οποία θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες.

Διαβάστε επίσης 

Θεοδωρίδου: Απαραίτητος ο εμβολιασμός στα παιδιά- Αποτελούν «ρεζερβουάρ» νέων μεταλλάξεων

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι έχει πολλαπλούν μυέλωμα: «Δεν είναι εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο»

Τροφές που φρενάρουν τη δίαιτα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.