Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την πανδημία

Σε ευθεία σύγκρουση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην πρωτολογία του έκανε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση. Την κατηγόρησε για συνειδητή απάθεια απέναντι στην πανδημία και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του. «Η χώρα δεν κυβερνάται με προσομοίωση και δεν είναι κοινωνικό πείραμα οι ζωές 11 εκατομμυρίων ανθρώπων», είπε.

Ο κ.Τσίπρας, ανέφερε ότι: «η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρύβει τους θανάτους κάτω από το χαλί, επενδύοντας στην «ομερτά» των ΜΜΕ και στη συνήθεια της απώλειας».

«Η κυβέρνηση αποφάσισε από μόνη της να σφυρίξει τη λήξη της πανδημίας και να δημιουργήσει ένα κλίμα χαλαρότητας απέναντι στον κίνδυνο. Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε ότι αφορά τα θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Κάθε εβδομάδα χάνονται περίπου 300 συνάνθρωποί μας», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την εμβολιαστική κάλυψη, παρατήρησε ότι είμαστε τελευταίοι ανάμεσα στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «από την πρώτη στιγμή κινήθηκε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας αφήνοντας την χώρα να πορεύεται στα τυφλά».

Ο κ. Τσίπρας  αναφέρθηκε «στο παράδοξο η χώρα μας να έχει δικηγόρο υπουργό Υγείας και γιατρό υπουργό Δικαιοσύνης», και απέδωσε την απόφαση του πρωθυπουργού να τοποθετήσει τον κ. Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας, στην προσπάθειά του να κλείσει το μάτι στους αντιεμβολιαστές.

«Και αντί να απομονώσετε τους αντιεμβολιαστές , μοιράζετε και χρήματα σε κανάλια τους που θεωρούν το εμβόλιο απάτη και μασονική σκευωρία», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κ. Μητσοτάκης: Αυθαίρετες συγκρίσεις και συμπεράσματα

Για αυθαίρετες συγκρίσεις, ψεύτικα συμπεράσματα και μίζερες καταγγελίες κατηγόρησε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης τον Αλέξη Τσίπρα.

«Στην τοποθέτηση του κ Τσίπρα δεν υπάρχει κάποια σοβαρή πρόταση με τεκμηριωμένες λύσεις για το πρόβλημα της πανδημίας. Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν, η θέση της κυβέρνησης είναι δεδομένη». Αυτό επανέλαβε ο πρωθυπουργός, διαψεύδοντας ότι στην χώρα μας υπάρχει υπερβάλλουσα θνητότητα λόγω COVID-19.

«Που το είδατε ότι η κυβέρνηση έχει σφυρίξει τη λήξη στον πόλεμο κατά της πανδημίας;» είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. O πρωθυπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να προτάσσει την πανδημία ως τη μεγαλύτερη υγειονομική πρόκληση.

«Πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος ο Παύλος Πολάκης»

Μάλιστα είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσε την εμβολιαστική προσπάθεια, πατώντας σε δύο βάρκες. Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο Παύλος Πολάκης είναι πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Εμβολιάστηκε με το ζόρι, όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντα του ως γιατρός.

«Οι αντιεμβολιαστικές φωνές στον κόσμο προέρχονταν είτε από τα άκρα δεξιά είτε από άκρα αριστερά, εσείς επιτρέψατε μέσα στο ίδιο το κόμμα να υπάρξει διγλωσσία. Αυτό υπονόμευσε το αρραγές μέτωπο υπέρ του εμβολιασμού» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «το κάθε ναι της κυβέρνησης ακολουθούσε ένα όχι της αντιπολίτευσης».

Δευτερολογίες

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε σε υψηλούς τόνους τον πρωθυπουργό.

Κατήγγειλε «την απόφαση του πρωθυπουργού, να αξιοποιήσει την πανδημία για να έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης και να φτιάξει καθεστώς στην ενημέρωση, κάτι που – όπως είπε- κάνει τον κ. Κούρτς να φαντάζει μαθητούδι δίπλα του».

«Χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να κάνουν καμπάνια κατά του εμβολιασμού και μετά σας φταίει η αντιπολίτευση», σχολίασε ο κ. Τσίπρας, επικαλούμενος την περίπτωση του “Βεργίνα TV”, του καναλιού που έχει ως ιδιοκτήτη τον κουμπάρο του Άδωνι Γεωργιάδη και στο οποίο υπάρχουν εκπομπές που ισχυρίζονται ότι πίσω από το εμβόλιο είναι ο Σόρος και ο Γκέιτς.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην αποδέχονται τη λογική της χαλαρότητας.

Απαντώντας ο πρωθυπουργός είπε να συμφωνήσουν τα κόμματα σε μια ουδέτερη πρόταση χωρίς υπονοούμενα προς κάποιο κόμμα.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την εμβολιαστική προσπάθεια, επεσήμανε ότι υπάρχει και η ατομική ευθύνη. Ο ίδιος είπε, δεν έχει τη δυνατότητα να υποχρεώσει τους Έλληνες να εμβολιαστούν.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα επεκτείνει περαιτέρω τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Διαβάστε επίσης

Θ. Πλεύρης: Τους πρώτους μήνες του 2022 τα φάρμακα κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για την αποζημίωση 11 κατηγοριών φαρμάκων – Τι θα γίνει με τα συμπληρώματα διατροφής

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.