Στο «κόκκινο» Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χαλκιδική και Κιλκίς

Στο κόκκινο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του Healthstories.gr, εντάσσονται από τις 6:00 το πρωί της Παρασκευής, οι Περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι εξαιρετικά αυξημένο.

Στην εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, για τη συμπρωτεύουσα συνέβαλαν και άλλοι παράγοντες, όπως τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και αυξημένη κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία.

Στο κόκκινο παραμένουν οι Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς, Δράμας, Ημαθίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας και Καβάλας. Παράλληλα, σε πορτοκαλί, από το κόκκινο επίπεδο, πέφτει η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.

 

Τα μέτρα που ισχύουν στις περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο είναι:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.καθώς το επιδημιολογικό φορτίο είναι εξαιρετικά αυξημένο.

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test, η είσοδος στις δημόσιες υπηρεσίες

Παράλληλα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, οι πολίτες να εισέρχονται μόνο με 3 προυποθέσεις:

  • Με πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • Πιστοποιητικό νόσησης
  • Rapid test

Διαβάστε επίσης 

Βέβαιο το lockdown στη Θεσσαλονίκη – Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε κόκκινο

Έχετε σίγουρα κορονοϊό αν έχετε αυτά τα επτά συμπτώματα

Κινόα δια πάσαν νόσον

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.