Πλεύρης: Έξαρση COVID-19 στις περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

Τη δημιουργία του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα επιτρέπει στο κράτος να προμηθεύεται μονοκλωνικά αντισώματα, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη θεραπεία δεν βρίσκεται σε εγκριτική φάση,προανήγγειλε από από το βήμα της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Διευκρινίζοντας πάντως,ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών ερευνών, η συγκεκριμένη θεραπεία  δεν είναι για όλους, αλλά κυρίως για όσους βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο νόσησης.

Xαρακτήρισε αντιεπιστημονική την άποψη που προβλήθηκε- όπως είπε-και σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα μπορεί να δίνονται και στις ΜΕΘ, ενώ επέμεινε στην ανάγκη εμβολιασμού λέγοντας ότι τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν είναι πανάκεια.

Αύξηση κρουσμάτων στις περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού

Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε και στις περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, όπου εμφανίζουν ανησυχητικές τάσεις έξαρσης κορονοϊού.

«Όπου υπάρχει μικρότερη εμβολιαστική επίδοση οι περιοχές αυτές δείχνουν τάση για νέο κύμα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε μια περίοδο που οι περισσότερες περιοχές είναι εκεί που ανέμεναν οι επιστήμονες, κάποιες συγκεκριμένες περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική επίδοση έχουν άλλα αποτελέσματα.

Δεν μιλάω μόνο για έξαρση κρουσμάτων. Είναι οι περιοχές στις οποίες παρατηρείται έξαρση βαρέων αλλά και ηπιότερων νοσηλειών» είπε ο ο υπουργός Υγείας αποφεύγοντας ωστόσο να αναφέρει αν θα ενεργοποιηθούν τοπικά lockdown.

Διαβάστε επίσης

MyHealth – Διαθέσιμες από σήμερα όλες οι συνταγές και τα παραπεμπτικά της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

ΕΟΠΥΥ: Νέα σύμβαση για τις εξετάσεις Oncotype DX, MammaPrint και EndoPredict σε ασθενείς με καρκίνο μαστού
Κινόα δια πάσαν νόσον

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.