Το γιατρικό για τα βαριά και κουρασμένα πόδια

Το σύνδρομο των «κουρασμένων ποδιών», είναι μια κατάσταση που επηρεάζει ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

Προέρχεται κυρίως από διαταραχές της κυκλοφορίας του αίματος στα κάτω άκρα.

Σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της προηγούμενης κατάστασης μπορεί να παίζουν παράγοντες όπως η ζέστη, η κακή διατροφή, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η ορθοστασία, ο “καθιστικός τρόπος ζωής”, ορμονικές διαταραχές.

Εκτιμάται ότι το 80% των ενηλίκων, θα παρουσιάσουν αυτό το σύνδρομο κάποια στιγμή της ζωής τους.

Συμπτώματα

  • Κουρασμένα ή βαριά πόδια
  • Πόνος,
  • Αίσθημα καύσου,
  • Αίσθηση μουδιάσματος στα πόδια,
  • Φαγούρα, κράμπες, οίδημα στον αστράγαλο, ευρυαγγείες, κιρσοί, σοβαρές καταστάσεις που προκαλούνται και από άλλες παθήσεις (όπως καρδιάς, ήπατος, ορμονολογικές)

Μπορούν άραγε τα διάφορα προϊόντα που στοχεύουν στην ανακούφιση των «βαριών» και πρησμένων κάτω άκρων να μας εγγυηθούν «ξεκούραστα» χωρίς πόνο και οίδημα (πρήξιμο) πόδια;

Τι μπορείτε να κάνετε

Μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο, σκευάσματα, τα οποία ανήκουν στην κατηγορία των φλαβονοειδών. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι  τα σκευάσματα με φυσικά φλαβονοειδή:

  • Μειώνουν κατά 65% το οίδημα των ποδιών μετά τις 12 εβδομάδες
  • Θεραπεύουν αποτελεσματικά τα συμπτώματα της Χρόνιας Φλεβικής Ανεπάρκειας μειώνοντας σημαντικά τα συμπτώματα (πόνος, οίδημα, βαριά πόδια) μετά τις 12 εβδομάδες
  • Βελτιώνουν κατά 84% τη μικροκυκλοφορία του αίματος μετά τις 6 εβδομάδες

 Με άλλα λόγια θα πρέπει:

  • Να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή. Η ανθυγιεινή διατροφή μπορεί να είναι ένας πρόσθετος παράγοντας καταπόνησης για τις φλέβες και τις αρτηρίες σας.
  • Να βάλετε κίνηση στη ζωή σας. Ο δραστήριος τρόπος ζωής ωφελεί τους πάντες, σε οποιασδήποτε ηλικία και είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να εξασφαλίσετε την υγεία των ποδιών σας, καθώς διευκολύνεται η επιστροφή της ροής του αίματος στην καρδιά. Το περπάτημα, είναι η καλύτερη άσκηση, καθώς διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος. Το ποδήλατο και το κολύμπι, είναι επίσης ιδανικές ασκήσεις για πόδια με φλεβικά προβλήματα.
  • Να ξεκουράζετε τα πόδια σας, με κάθε ευκαιρία, υψώνοντας τα πάνω σε δυο μαξιλάρια.
  • Να αποφεύγετε την ζέστη σε όλες της τις μορφές(σάουνα, χαμάμ, ηλιοθεραπεία), διότι ευνοεί το πρήξιμο στα πόδια.

Ίσως χρειαστεί να φορέσετε ελαστικές κάλτσες ή καλσόν διαβαθμισμένης συμπίεσης, που ανακουφίζουν, ξεκουράζουν και προστατεύουν τα πόδια. Η επίσκεψη στον γιατρό είναι απαραίτητη, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να διαγνώσει ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα και να συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

Πηγή: you-him-me.com

Διαβάστε επίσης 

Κινόα δια πάσαν νόσον

Έχετε σίγουρα κορονοϊό αν έχετε αυτά τα επτά συμπτώματα

Σεξ μετά τα 60: Κάντε το με τον τρόπο σας

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.