Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η χορήγηση της 3ης δόσης στους άνω των 60 και υγειονομικούς

Τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις όσον αφορά στην 3η δόση του εμβολίου κατά της COVID-19, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

«Η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες», επισήμανε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Για το λόγο αυτό, υπογράμμισε, την ερχόμενη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα ανακοινώσει την χορήγηση της τρίτης δόσης στους άνω των 60 ετών και στους υγειονομικούς. «Το εμβόλιο πρέπει να το κάνει κάποιος για να προστατευτεί ο ίδιος, τα πρόσωπα που αγαπάει και να χτιστεί το τείχος ανοσίας», τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να εμβολιαστούν όλο και περισσότεροι πολίτες, λέγοντας ότι οι αρνητές δεν θα πειστούν να κάνουν το εμβόλιο. Ακόμη ανέφερε πως σήμερα λειτουργούν περισσότερα από 1.500 εμβολιαστικά κέντρα τα οποία μπορούν να αυξηθούν στα 2.800.

Υπό εξέταση η 3η δόση στο γενικό πληθυσμό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για χορήγηση τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας, άφησε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, για την πορεία του κορονοϊού «το θέμα με την τρίτη δόση στο γενικό πληθυσμό ακόμα το εξετάζουμε».

Διαβάστε επίσης 

Σ. Τσιόδρας: Μετά τη λήξη της πανδημίας θα χρειαστούν άλλα 3-4 χρόνια για να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της COVID-19

Δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά από το Δήμο Αθηναίων σε τρία Δημοτικά Ιατρεία

Θεραπείες που «σβήνουν» τα σημάδια του καλοκαιριού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.