Το απόλυτο πρωινό για νεανικό δέρμα

Ένας από τους λόγους που το δέρμα σας αρχίζει να γερνάει είναι επειδή χάνει τη δύναμη και την ελαστικότητά του. Αυτή είναι μια αιτία πίσω από ρυτίδες και τη χαλάρωση του δέρματος.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ενώ τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος και οι αναζωογονητικές θεραπείες μπορούν να παίξουν τεράστιο ρόλο στην αποκατάσταση της ελαστικότητας στο δέρμα, μια λύση που συχνά παραβλέπεται είναι η διατροφή.

Όπως κάθε άλλο όργανο στο σώμα, το δέρμα μας ανταποκρίνεται σε ό,τι τρώμε ή πίνουμε. Ενώ τα ανθυγιεινά, ζαχαρούχα τρόφιμα μπορεί να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης στο δέρμα, η κατανάλωση των σωστών βιταμινών, μετάλλων και θρεπτικών συστατικών μπορεί να ενισχύσει το δέρμα, αποκαθιστώντας την ελαστικότητα και προάγοντας μια πιο νεανική εμφάνιση.

Όπως λέει η Δρ Rachel Nazarian, ειδική φροντίδας δέρματος και πιστοποιημένη δερματολόγος στη Νέα Υόρκη, για να μάθουμε ποιες πρωινές τροφές μπορούμε να τρώμε για να βελτιώσουμε την υγεία του δέρματός μας. Και η Δρ Ναζαριάν είπε ότι όλα οφείλονται στα αντιοξειδωτικά.

“Είμαι τόσο μεγάλος οπαδός των διαιτητικών υψηλών αντιοξειδωτικών πηγών”, μας είπε η Δρ. Ναζαριάν. “Και πίνω ένα ποτήρι χυμό ροδιού, ο οποίος είναι μια από τις αγαπημένες μου πηγές διαιτητικών αντιοξειδωτικών.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι αυτά τα φυσικά αντιοξειδωτικά μπορούν να παρέχουν πρόσθετη προστασία από τη βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία και άλλους περιβαλλοντικούς στρεσογόνους παράγοντες που μπορεί να γερνούν πρόωρα το δέρμα. Το θεωρώ μέρος του αντιγηραντικού μου σχήματος».

Τα αντιοξειδωτικά βρίσκονται επίσης σε πολλά υγιεινά τρόφιμα – ιδιαίτερα στα φρούτα και τα λαχανικά

Δεν είσαι λάτρης του χυμού; Προσπαθήστε να προσθέσετε σπόρους ροδιού σε γιαούρτι, γκρανόλα ή ακόμα και σε smoothies. Μπορείτε επίσης να πάρετε αντιοξειδωτικά από βατόμουρα, φράουλες, βατόμουρα, πεκάν ή λάχανο – μεταξύ άλλων τροφίμων.

Η Δρ Nazarian σημείωσε επίσης ότι μπορείτε να πάρετε αντιοξειδωτικά που βοηθούν το δέρμα σας να λαμβάνει καθημερινά συμπληρώματα.

Η ίδια ανέφερε: «Ξεκινάω τη μέρα μου με ένα συμπλήρωμα το οποίο περιέχει εκχύλισμα φυτών φτέρης και είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά για να εξουδετερώσει τη βλάβη των ελεύθερων ριζών».

Πηγή: shefinds.com

Διαβάστε επίσης 

Παπαδημητρίου, Τρύφων,  Άγκαθα, Άδωνις και Πλεύρης χαζεύοντας το clawback

Πώς να χάσετε βάρος τρώγοντας τα πάντα – Νέα τάση η ευέλικτη διατροφή

Τι αλλάζει στα εμβολιαστικά κέντρα- Ποια κλείνουν

 

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.