Μαγιορκίνης: Υπό εξέταση η χορήγηση 3ης δόσης στο γενικό πληθυσμό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για χορήγηση τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας, άφησε ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, για την πορεία του κορονοϊού «το θέμα με την τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό ακόμα το εξετάζουμε».

Τα εμβόλια δεν προσφέρουν αποστειρωτική ανοσία

Ο κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν ότι ίσως πέφτει κατά ένα μικρό ποσοστό η προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια ως προς την πιθανότητα νόσησης, ωστόσο το πιο σημαντικό κομμάτι που αφορά στην προστασία από θάνατο και εισαγωγή στο νοσοκομείο, η αποτελεσματικότητα φαίνεται να διατηρείται.

«Τα εμβόλια δεν προσφέρουν αποστειρωτική ανοσία. Οπότε είμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο να κατανοήσουμε κατά πόσο η τρίτη δόση θα είναι χρήσιμη στον γενικό πληθυσμό στη φάση της πανδημίας που είμαστε τώρα ή όχι. Ίσως να είναι πιο χρήσιμο σε μια έξαρση της πανδημίας να δώσουμε ενισχυτικές δόσεις. Δηλαδή γίνεται και αυτή η συζήτηση, με σκοπό να ρίξουμε το Rt.

Η επιστημονική συζήτηση συνεχίζεται

Σε κάθε περίπτωση σημείωσε, τα δεδομένα συγκλίνουν ότι είναι χρήσιμο στους ανθρώπους, οι οποίοι μάλλον δεν έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα από το αρχικό σχήμα και αυτοί είναι οι ανοσοκατεσταλμένοι και οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Η συζήτηση συνεχίζεται, δεν έχει κλείσει. Τα εμβόλια εγκρίθηκαν πρόσφατα και θα βλέπουμε σε βάθος χρόνου την ανοσία που παρέχουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επίκουρος καθηγητής.

Διαβάστε επίσης 

Μίνι lockdown Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα – Παρατείνονται τα μέτρα σε Ευρυτανία και Αργολίδα

Παπαευαγγέλου: Σε ύφεση η πανδημία- μειώνονται οι εισαγωγές

Τι αλλάζει στα εμβολιαστικά κέντρα- Ποια κλείνουν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.