Μάστιγα τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού- Έρχονται σαρωτικοί έλεγχοι

Σε… επιδημία εξελίσσεται η υπόθεση με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, καθώς καθημερινά έρχονται στο φως νέα «κρούσματα», γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό σε κυβέρνηση και επιστήμονες.

Η αποκάλυψη των εικονικών εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα φαίνεται ότι ήταν μόνο η αρχή, καθώς πολλοί είναι πλέον, οι αρνητές της πανδημίας που προσπαθούν να ξεγελάσουν το σύστημα Ελευθερια.

Έλεγχοι σε δέκα εμβολιαστικά κέντρα

Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει 10 εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, όπως αποκάλυψε, ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, Άγγελος Μπίνης.

Ένορκη διοικητική εξέταση διατάχθηκε και για τέσσερις εργαζόμενους του νοσοκομείου Γεννηματάς, στη Θεσσαλονίκη, που προσκόμισαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, προκειμένου να μην τεθούν σε αναστολή εργασίας.

Πρόκειται για τρία άτομα από το νοσηλευτικό προσωπικό και μία διοικητική υπάλληλο που ομολόγησαν την πράξη τους.

Την ίδια στιγμή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών στην Κοζάνη για δύο νοσηλεύτριες και έναν ουρολόγο που θεωρούνται πως έχουν καταθέσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Η μία νοσηλεύτρια εργάζεται στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και ελέγχεται επειδή έχει προσκομίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας Παλαμά. Οι άλλοι δύο ελέγχονται επειδή προσκόμισαν πιστοποιητικά από άλλα Κέντρα Υγείας, ενώ μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί στο νοσοκομείο της πόλης.

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των Αρχών, βρίσκεται μια υπόθεση με δύο τουρίστριες στο νοσοκομείο της Σαντορίνης που φαίνεται να είχαν λάβει βεβαίωση αρνητικού rapid test, που ήταν πλαστό.

Αισθηση προκαλεί η είδηση που έρχεται από την Κρήτη ότι συνολικά 25 άτομα πήγαν σε γαμήλιο γλέντι με το ίδιο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Επίσης, στο νοσοκομείο Μεσολογγίου γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή για να εξασφαλίσει ψευδές πιστοποιητικό νόσησης σε ανεμβολίαστο συνάδελφό του, προκειμένου εκείνος να αποφύγει την αναστολή εργασίας.

Δικλείδες ασφαλείας από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων

Σε «δικλείδες ασφαλείας», προχωρά η Επιτροπή Εμπειρογνμωμόνων του υπουργείου Υγείας, ώστε να μπλοκάρουν το πιστοποιητικό νόσησης σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς που θα επιχειρήσουν τυχόν να ξεγελάσουν το σύστημα για να αποφύγουν την αναστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthStories.gr κατά τη συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν πως εάν βγουν θετικοί στον κορονοϊό όσοι είναι υπόχρεοι εμβολιασμού και δεν έχουν εμβολιαστεί, (υγειονομικοί σε αναστολή) θα πρέπει να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα εντός 24ων ωρών με νέο τεστ σε δεύτερη δημόσια δομή υγείας.

Πλεύρης: Εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα για «μαϊμού» πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε ανάρτησή του στο Τwitter αναφερει : «Τα “μαϊμού” πιστοποιητικά εμβολιασμού συνιστούν απειλή για τη δημόσια υγεία» και πρόσθετει πως έχει δώσει εντολή στους διοικητές των ΥΠΕ «για συνεχείς ελέγχους και όπου εντοπίσουν περιστατικά η διαδρομή είναι εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα».

Γκάγκα: Έρχονται αυστηρές ποινές

Αυστηρές θα είναι οι ποινές για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών νόσησης ή εμβολιασμού από υγειονομικούς, όπως τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι γίνονται ΕΔΕ και παρεμβαίνει ο εισαγγελέας όπου κριθεί ότι υπάρχει πράγματι πρόβλημα, οι ποινές θα είναι αυστηρές «και οι συνάδελφοι θα απομακρυνθούν από τη δουλειά τους αν όντως έχει γίνει».

Η αναπληρώτρια υπουργός, τόνισε ωστόσο, ότι υπάρχουν διάφορες αόριστες και ανώνυμες καταγγελίες που δεν είναι σωστές, φέρνοντας ως παράδειγμα υπόθεση για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ την Κυριακή όπου μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε πως δεν ευσταθούσε καμία από τις πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης

Προς μίνι lockdown Ευρυτανία και Αργολίδα

Έξι δωρεάν self-test για τους ανεμβολίαστους μαθητές τον Σεπτέμβριο

«Mu»- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.