Ένα αβοκάντο την ημέρα, την κοιλιά την κάνει … πέρα

Πολλαπλές επιστημονικές μελέτες έχουν συνδέσει τα αβοκάντο με οφέλη για την υγεία, που κυμαίνονται από την αντιγήρανση έως την αποτροπή των καρδιακών παθήσεων και ακόμη και του καρκίνου.

Ένα αβοκάντο την ημέρα θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανακατανομή του λίπους της κοιλιάς στις γυναίκες προς ένα πιο υγιές προφίλ, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Illinois Urbana-Champaign.

Ο επικεφαλής της έρευνας Naiman Khan, καθηγητής κινησιολογίας και υγείας και οι συνεργάτες του, βρήκαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν αβοκάντο ως μέρος του καθημερινού τους γεύματος είχαν μείωση του βαθύτερου σπλαχνικού κοιλιακού λίπους.

Τα άτομα με υψηλότερη αναλογία σπλαχνικού λίπους τείνουν να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη. Έτσι μας ενδιέφερε να προσδιορίσουμε αν η αναλογία υποδόριου προς σπλαχνικό λίπος άλλαξε με την κατανάλωση αβοκάντο”, είπε.

Τι έδειξε η έρευνα για το αβοκάντο και την επίδρασή του στο κοιλιακό λίπος

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες:

Η μία ομάδα έλαβε γεύματα που περιελάμβαναν ένα φρέσκο αβοκάντο. Η άλλη ομάδα έλαβε ένα γεύμα που είχε σχεδόν τα ίδια συστατικά και παρόμοιες θερμίδες, αλλά δεν περιείχε αβοκάντο.

Στην αρχή και στο τέλος των τριών μηνών, οι ερευνητές μέτρησαν το κοιλιακό λίπος των συμμετεχόντων και την ανοχή τους στην γλυκόζη, ένα μέτρο μεταβολισμού και δείκτη διαβήτη.

Διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες συμμετέχουσες που κατανάλωναν ένα αβοκάντο την ημέρα ως μέρος του γεύματός τους είχαν μείωση του σπλαχνικού κοιλιακού λίπους και της αναλογίας σπλαχνικού λίπους προς υποδόριο λίπος.

  • Αυτό σημαίνει ότι είχε γίνει αναδιανομή του λίπους στην κοιλιά, ώστε να κατανεμηθεί μακριά από τα σπλαχνικά όργανα.
  • Ωστόσο, η κατανομή λίπους στους άντρες δεν άλλαξε.
  • Επίσης, τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άντρες έδειξαν βελτίωση στην ανοχή στη γλυκόζη.

Οφέλη

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, καλά λιπαρά και ίνες, που κάνουν το άτομο να αισθάνεται χορτάτο για περισσότερο χρόνο. Σε αντίθεση με άλλα φρούτα, το 77% των θερμίδων του προέρχεται από λίπος, αλλά πρόκειται κυρίως για ελαϊκό οξύ, το οποίο είναι ένα μονοακόρεστο λίπος που βρίσκεται και στο ελαιόλαδο, το οποίο ως γνωστόν αποτελεί βασική τροφή της μεσογειακής διατροφής.

Πηγή: https://medicalxpress.com

Διαβάστε επίσης

Πλεύρης για μαϊμού πιστοποιητικά: Εισαγγελέας, πειθαρχικό και διαθεσιμότητα – 5.000 ευρώ το πρόστιμο

Μην φοράτε ποτέ αυτό το ρούχο σε αεροπλάνο, προειδοποιεί φροντιστής

«Mu»- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη νέα παραλλαγή του κορονοϊού

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.