Από σήμερα η διάθεση 6 δωρεάν self test για τους μαθητές – Όλα τα βλέμματα στο άνοιγμα των σχολείων

Από σήμερα Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου οι μαθητές όλων των βαθμίδων μπορούν να προμηθεύονται 6 δωρεάν αυτοδιαγνωστικά τεστ (self test) από τα φαρμακεία. Στόχος είναι να καλυφθούν οι ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13/9 – 3/10). Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο άνοιγμα των σχολείων.

Μπορεί η επιδημία να έχει σαφή σημάδια υποχώρησης, αλλά η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες 1,1 εκατ παιδιών δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων θεωρείται βέβαιο ότι θα επιφέρει μεγάλη αύξηση στα κρούσματα. Όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, επισημαίνουν ότι ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας άνω των 12 χρόνων με εμβόλια mRNA είναι στρατηγικής σημασίας για την περαιτέρω πορεία των μολύνσεων από τον κορωνοϊό. Προσθέτουν, δε, ότι είναι ύψιστη προτεραιότητα να λειτουργήσουν όλες οι σχολικές δομές και να αποφευχθούν καταστάσεις παρόμοιες με εκείνες των περασμένων μηνών, που τα παιδιά είδαν το σχολείο “με το κιάλι”.

Να σημειωθεί ότι ως τώρα έχουν εμβολιαστεί 130.000 έφηβοι ηλικίας από 12 έως 17 χρόνων, αριθμός πολύ μικρός, που δεν αρκεί για να οχυρώσει τα παιδιά στα σχολεία και κατ’ επέκταση τις οικογένειές τους.

Τα 6 δωρεάν self test

Τα self test θα πραγματοποιούνται από τους μαθητές δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή. Tα αποτελέσματα θα καταγράφονται στην ειδικοί πλατφόρμα. Οι εμβολιασμένοι μαθητές δεν δικαιούνται δωρεάν self-test.

Την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους το self test πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9.

Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι:

  • Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον κορωνοϊό μέσω του self-test είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές.
  • Βεβαίωση self test οφείλουν να φέρουν οι μαθητές, που δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω), ούτε βεβαίωση νόσησης του τελευταίου εξαμήνου.
  • Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.

Χθες το 1/4 των 2.807 κρουσμάτων, που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Υγείας (ΕΟΔΥ) αφορούσε σε παιδιά και σε εφήβους 0-17 ετών (698 λοιμώξεις).

Διαβάστε επίσης

Αδυνατίστε αλλάζοντας απλώς τη συμπεριφορά σας

Λειτουργούν ξανά χειρουργεία και εφημερίες στο Αρεταίειο που «κόπηκαν» λόγω αναστολής εργασίας

Κεφαλαλγία : Ο πονοκέφαλος που μας στερεί ημέρες ζωής

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.