Τσιόδρας : O εμβολιασμός παιδιών κατεβάζει την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία

Υπερ του εμβολιασμού των παιδιών ηλικίας 12-17 ετών, τάχθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Σωτήρης Τσιόδρας,  υπογραμμίζοντας πως και τα τρία παιδιά του έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Κατά την παρέμβαση του, στη σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και παιδίατρους, τόνισε ότι «ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής».

Και σημείωσε πως ο ίδιος εκτιμά ότι «θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής».

Μετάλλαξη Δέλτα

«Είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη «Δέλτα». Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό. Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Δ» αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία.

Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς δηλαδή και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και φυσικά ακόμα περισσότερο και με τον εμβολιασμό των ομάδων της οποίας αυτός συστήνεται», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας ο οποίος ανέφερε ότι και τα 3 παιδιά του που είναι σε αυτές τις ηλικίες έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Διαβάστε επίσης 

Θ. Πλεύρης: Και υγειονομικοί στο κύκλωμα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Αυτό είναι πιο δυσάρεστο καλοκαιρινό… σουβενίρ

Μην φοράτε ποτέ αυτό το ρούχο σε αεροπλάνο, προειδοποιεί φροντιστής

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.