Μαγιορκίνης για μετάλλαξη Μu: Εντοπίστηκε στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου

Την 1η Ιουλίου καταγράφηκε στις αναφορές του ΕΟΔΥ -για πρώτη φορά στην Ελλάδα- η μετάλλαξη Μu, σύμφωνα με τον επίκουρο καθηγητή επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Οπως επισημαίνει η μετάλλαξη Μu καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την 1η Ιουλίου σε αναφορές του ΕΟΔΥ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι το συγκεκριμένο στέλεχος του κορονοϊού «παρακολουθείται εδώ και αρκετό καιρό και προς το παρόν δεν βλέπουμε κάποια ιδιαίτερη δυναμική».

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως «η πρώτη αναφορά στελέχους Β.1.621 που πλέον είναι γνωστό ως M στην Ελλάδα είναι στις αναφορές του ΕΟΔΥ από 1/7/2021 και απομονώθηκε εντός της χρονικής περιόδου 31/03-21/06.

Στη χθεσινή αναφορά του ΕΟΔΥ δεν υπήρχαν νέα δείγματα με το στέλεχος Μ απλά τα στελέχη που ήταν σημασμένα ως B.1.621 ταξινομήθηκαν ως Μ καθότι η ονοματοδοσία έγινε την τελευταία εβδομάδα. Το στέλεχος λοιπόν παρακολουθείται εδώ και αρκετό καιρό και προς το παρόν δεν βλέπουμε κάποια ιδιαίτερη δυναμική».

Πού εντοπίζονται τα κρούσματα

Όπως προκύπτει από τους πίνακες, δύο κρούσματα έχουν εντοπιστεί τις προηγούμενες εβδομάδες στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, δύο στην Αργολίδα, ένα στην Αττική και ένα στην Αχαΐα.

Η Μu αποτελεί μεν αντικείμενο έρευνας αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι η παραλλαγή που πρωτοεντοπίστηκε στην Κολομβία τον Ιανουάριο του 2021 μπορεί να… αχρηστεύσει τα υπάρχοντα εμβόλια, ούτε καν ότι μπορεί να υπερκεράσει την κυριαρχούσα μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με τον Πολ Γκρίφιν, καθηγητή λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ στην Αυστραλία.

Διαβάστε επίσης 

ΠΟΥ: Η «Mu», η νέα παραλλαγή του κορονοϊού μπορεί να είναι ανθεκτική στα εμβόλια

Μαγιορκίνης: Σημάδια συρρίκνωσης της πανδημίας στην Ελλάδα

Σοκάρουν οι αξονικές που δείχνουν βλάβες στους πνεύμονες νέων με COVID-19 – Μήνυμα Μαγιορκίνη

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.