Εκδόθηκαν 6.412 πράξεις αναστολής για υγειονομικούς- Έρχονται κυρώσεις και για ανεμβολίαστους γιατρούς

Σε 6.412 ανέρχονται έως τώρα οι πράξεις αναστολών που έχουν επιδοθεί ή θα επιδοθούν, σε ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με τον κ.Πλεύρη, η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και ο αριθμός αυτός πιθανώς να αυξηθεί, καθώς βρίσκονται υπο εξέταση, οι αιτήσεις ατόμων που έχουν ζητήσει εξαίρεση λόγω ασθένειας ή έχουν βρίσκονται σε αναρρωτικές άδειες.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, ενώ η προηγούμενη ηγεσία ανέμενε πάνω από 10.000 εργαζόμενους να τεθούν σε αναστολή, τελικώς το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού απέδειχθη αποτελεσματικό.

Αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό

Όπως είπε, το προηγούμενο 48ωρο αρκετοί υγειονομικοί έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Έφερε ως παράδειγμα νοσοκομείο το οποίο είχε εμβολιαστική κάλυψη 35% και σήμερα το προσωπικό είναι στο 87% εμβολιασμένο καθώς τις τελευταίες ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία πείστηκε και εμβολιάστηκε.

Ο νέος υπουργός Υγείας, επισήμανε ότι προωθείται τροπολογία η οποία θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, με την οποία οι υγειονομικοί λαμβάνουν την πρώτη δόση εμβολίου, θα μπορούν να επιστρέφουν στην εργασία τους.

Για μία ακόμη φορά στάθηκε στην αξία των εμβολιασμών τονίζοντας ότι το 90% των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. «Είναι πολύ μεγαλύτερος ο κίνδυνος να νοσήσεις και να βρεθείς στις ΜΕΘ», επανέλαβε.

Κυρώσεις και για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς

Προανήγγειλε δε ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει ρύθμιση με κυρώσεις και για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς, λέγοντας ότι δεν θα μπορούν να βρίσκονται ούτε στο ΕΣΥ, ούτε σε ιδιωτικές κλινικές και δεν θα μπορούν να εξετάζουν ασθενείς.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε έναν ασθενή από έναν γιατρό που δεν δείχνει την ευαισθησία που πρέπει και ορίζει η επιστημονική κοινότητα. Μπορεί να θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο όχι τους άλλους» είπε χαρακτηριστικά.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που ορίζει τον τρόπο κάλυψης των κενών στις δομές του ΕΣΥ που θα προκύψουν από την αναστολή των συμβάσεων εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζόμενων.

Υπέρ της ρύθμισης ψήφισαν 158 βουλευτές από την ΝΔ, το Κίνημα Αλλαγής απείχε από την διαδικασία ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25 και Ελληνική Λύση καταψήφισαν.

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης: Άρση της αναστολής για υγειονομικούς που εμβολιάζονται

Νέες κινητοποιήσεις ΠΟΕΔΗΝ κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της αναστολής

Πώς θα γυρίσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές στα σχολεία – Όλα τα μέτρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.