Ανεμβολίαστοι: Έχουν 29 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν

Μελέτη, που δημοσιεύτηκε από τα CDC και πραγματοποιήθηκε σε ασθενείς στο Λος Άντζελες από τις αρχές Μαΐου έως τα τέλη Ιουλίου, δείχνει ότι οι ανεμβολίαστοι έχουν 29 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν, σε σύγκριση με αυτούς που έχουν κάνει το εμβόλιο για την COVID-19.

Παράλληλα η μετάλλαξη Δέλτα έγινε κυρίαρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές Ιουλίου και σήμερα είναι υπεύθυνη για πάνω από το 98% των λοιμώξεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αποδυναμωθούν τα εμβόλια.

Αναλύοντας στοιχεία από χιλιάδες εθελοντές, ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Pfizer/BionTech και Moderna έχει μειωθεί από το 91% στο 66%, από τότε που επικράτησε το στέλεχος Δέλτα.

Το ποσοστό αυτό αφορά στον κίνδυνο μόλυνσης. Η προστασία από τη σοβαρή νόσο παραμένει εξαιρετικά υψηλή, σύμφωνα με τα ευρήματα. Στην πραγματικότητα, οι εμβολιασμένοι άνθρωποι έχουν ελάχιστες πιθανότητες να χρειασθούν νοσηλεία στο νοσοκομείο σε σύγκριση με τους ανεμβολίαστους.

«Αν και βλέπουμε μείωση στην προστασία, που παρέχουν τα εμβόλια εναντίον της μόλυνσης από το στέλεχος Δέλτα, εξακολουθεί να μειώνει τον κίνδυνο κατά τα δύο τρίτα», δήλωσε στο CNN η επικεφαλής της μελέτης Dr. Ashley Fowlkes.

Τα νέα ευρήματα συμφωνούν με εκείνα από πολλές χώρες του κόσμου, που υποδηλώνουν ότι η μετάλλαξη Δέλτα μπορεί να μολύνει εμβολιασμένους. Ωστόσο η λοίμωξη, που προκαλεί, κατά κανόνα είναι ήπια και δεν απαιτεί νοσηλεία.

Διαβάστε επίσης

Δεν έχω διάθεση για σεξ-Τι φταίει;

Θετική Ψυχολογία: Πάρ’το αλλιώς και ζήσε καλύτερα

Λούπινο: Το “κρέας του φτωχού” με τη μεγάλη διατροφική αξία

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.