Δεν έχω διάθεση για σεξ-Τι φταίει;

Η Αμερικανική Ένωση Ψυχιατρικής επισημαίνει ότι δύο στις πέντε γυναίκες, σε κάποια φάση της ζωής τους θα εμφανίσουν σεξουαλική δυσλειτουργία μια διαταραχή για την εμφάνιση της οποίας ενοχοποιείται το αλκοόλ, το άγχος, η κατάθλιψη, τα συναισθηματικά προβλήματα και διάφορες άλλες παθήσεις.

Η σεξουαλική επιθυμία είναι διαφορετική για τον καθένα και δεν υπάρχει “φυσιολογική” λίμπιντο, τονίζουν οι ειδικοί. Αλλά αν διαπιστώσετε ότι η έλλειψη επιθυμίας για σεξ είναι ενοχλητική ή επηρεάζει τη σχέση σας, είναι καλή ιδέα να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ειδικού.

Μάθετε ποιοι είναι οι top λόγοι που μια γυναίκα δεν έχει όρεξη για σεξ!

Κακή εικόνα σώματος

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που νιώθουν άσχημα για το σώμα τους και θεωρώντας εαυτούς υπέρβαρες (χωρίς ουσιαστικά να είναι) νομίζουν –ασυνείδητα- πως δεν δικαιούνται μια καλή ερωτική ζωή.

Πριν την εμμηνόπαυση

Οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν πριν μπει μια γυναίκα στην εμμηνόπαυση, οδηγούν σε αλλαγές στο σώμα που κάνουν το σεξ να μοιάζει περισσότερο σαν αγγαρεία παρά σαν απόλαυση. Επίσης μετά την εμμηνόπαυση οι περισσότερες εμφανίζουν μείωση της ερωτικής τους επιθυμίας, ξηρότητα κόλπου ακόμη και πόνο κατά το σεξ.

Κατάθλιψη

Η κατάθλιψη είναι πολύ διαφορετική από το να αισθάνεστε απλά στεναχωρημένοι,για μικρό χρονικό διάστημα. Είναι μια σοβαρή ασθένεια που παρεμβαίνει σε όλες τις πτυχές της ζωής σας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής σας ζωής. Εκτός από τη χαμηλή λίμπιντο, τα σημάδια της κατάθλιψης μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • συναισθήματα ακραίας θλίψης που δεν υποχωρούν
  • αίσθημα αδιαθεσίας ή απελπισίας
  • απώλεια ενδιαφέροντος ή ευχαρίστησης για πράγματα που απολαμβάνατε

Λόγοι υγείας

Επίσης όσες γυναίκες πάσχουν από χρόνιες ασθένειες, όπως είναι η αναιμία, ο διαβήτης ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, χάνουν επίσης τη διάθεση για σεξ, εξαιτίας της κούρασης και του σωματικού πόνου που βιώνουν.

Πηγή:.psychiatry.org

Διαβάστε επίσης

Μπορεί να κολλήσετε COVID-19 την ώρα του σεξ; Οι ειδικοί απαντούν

Οι άνδρες με αυτά τα 3 χαρακτηριστικά κάνουν περισσότερο σεξ

Πρωκτικό σεξ – Μάθετε τα πάντα πριν το δοκιμάσετε

 

Author

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.