Ανεμβολίαστοι: 6+1 αναπάντητα ερωτήματα για τα νέα μέτρα

Έχουν περάσει μόλις κάποιες ώρες από την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και υπάρχουν ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα.

Θυμίζουμε ότι οι φαρμακοποιοί δεν εμπίπτουν στον σχετικό νόμο περί του υποχρεωτικού εμβολιασμού και δεν κάνουν ιατρικές πράξεις. Η ανακοίνωση τους κατέλαβε εξαπίνης.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, κληθείς να σχολιάσει το μέτρο, δήλωσε στο Mononews:
«Το βρίσκω λίγο τραβηγμένο. Αν είναι το μέτρο να αφορά σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, τότε θα πρέπει να μην αποκλείεται καμία κατηγορία εργαζομένων και να μην αφορά μόνο σε συγκεκριμένους επαγγελματίες. Εάν δεν πείθεται αυτός, τον οποίο προσπαθείς να πείσεις, δεν είναι απαραίτητα δικό του το λάθος», είπε ο κ. Λουράντος.

Τόνισε ότι είναι υπέρ του εμβολιασμού, αλλά εκτίμησε ότι η υποχρέωση να κάνει κάποιος το εμβόλιο φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ερώτημα 3ο: Γιατί δεν ανακοινώθηκε αν και πώς θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι να πηγαίνουν στην Εκκλησία; Μεγάλο θέμα…

Ερώτημα 4ο: Γιατί κάποιος ανεμβολίαστος μπορεί να πάει σινεμά έχοντας κάνει rapid test, αλλά δεν μπορεί να κάτσει για έναν καφέ;

Ερώτημα 5ο: Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς; Δεν είπε κάτι σχετικά ο κ. Κικίλιας. Μόλις επιστρέψουν όλοι οι εκδρομείς, θα ξαναδούμε φαινόμενα «σαρδελοποίησης» στα λεωφορεία…

Ερώτημα 7ο: Γιατί τα παιδιά πρέπει, πέραν των δύο self test, που θα κάνουν για το σχολείο, να κάνουν κι άλλο, πληρωμένο με χρήματα της οικογένειας, σε περίπτωση ταξιδιού με πλοίο, τρένο ή πλοίο;

Για τους φοιτητές δεν συζητάμε. Θα πληρώνουν κάθε μήνα χαράτσι 80 ευρώ, έχουν δεν έχουν…

ΠΗΓΗ mononews

Διαβάστε επίσης

Φάουτσι: Υπό έλεγχο η πανδημία έως την άνοιξη του 2022

Άρθρο παρέμβαση: Όλοι μαζί και… ο ψωριάρης μόνος του

Αυτά είναι τα ιδανικά σνακ για τη θάλασσα – Τι μας προσφέρουν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.